Menu
© Red Bull
Nieuws

Ferrari wil geen bevriezing van de motoren. Keuze Red Bull daardoor beperkt.

12 reacties | 1992x gelezen
19-10-2020 09:51

ewald | Als het op een stemming aankomt over de bevriezing van de motoren tussen 2022 en 2025 zal Ferrari niet instemmen.

Bron: Motorsport

Dat is geen goed nieuws voor Red Bull. Red Bull is aan het kijken of ze Honda-motoren over kunnen nemen van de Japanners. Dan is het wel van belang dat de ontwikkeling van de motoren stil komt te liggen.

Dit heeft als doel om de motor op een gelijk niveau te trekken en dan hebben ze meer tijd om de Honda-motor te bestuderen. Echter zit Ferrari hier anders in. Ferrari is van mening dat de motoren verbeterd moeten worden. Ze richten zich dan ook op innovatie. Volgens Ferrari zou dan de sport ook interessanter worden voor eventuele nieuwe fabrikanten.

Ferrari is wel klaar met het tegemoet komen van andere teams. Tijdens de huidige coronacrisis is Ferrari al een flink aantal team tegemoet gekomen door de kosten van de ontwikkeling te beperken en teams te redden die in economisch nood waren geraakt. Het verzoek van Red Bull is dan de zoveelste en daar willen ze geen gehoor aangeven.

Hierdoor zou de overnamen van de Honda-motoren vrijwel onmogelijk worden. Er blijven dan maar een aantal opties over voor Red Bull. Omdat Mercedes al afgezegd heeft zal Marko zijn vizier moeten richten op de motoren van Ferrari of Renault.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;