Menu
© Pirelli
Nieuws

Abiteboul: 'Podiumplaats Ricciardo toont vooruitgang van Renault'

9 reacties | 1961x gelezen
15-10-2020 17:22

V.malafronte | Tijdens de Grand Prix van de Eifel op de Nürnburgring behaalde Renault haar eerste podiumplaats sinds de terugkeer in de Formule 1 als volledig constructeur in 2016. Volgens teambaas Cyril Abiteboul toont het de progressie van het merk.

Bron: F1.com

"De vooruitgang is de laatste paar races goed zichtbaar. We begrijpen de wagen steeds beter en de set-up gaat beter werken. We maakten ons nog zorgen voorafgaand aan de race, omdat hier veel downforce nodig is, maar toch werkte alles goed."

Geholpen door pech
Renault werd op weg naar het podium geholpen door technisch mankement bij Valtteri Bottas, erkent ook Abiteboul. Echter: "Onze wagen is op eigen kracht niet goed genoeg voor het podium, maar als de kans zich voordoet pakken wij die wel."

Lees ook: Ricciardo: “De auto is stabieler”Voor Daniel Ricciardo was het zijn eerste podiumplaats met Renault. "Er klikte iets tussen Daniel en zijn wagen. Hij en het team deden het geweldig. Ik denk dat zijn zelfvertrouwen ook is gestegen, doordat hij een betere wagen heeft en kan doen wat hij graag wil."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;