Menu
© Mercedes
Nieuws

Hamilton vereerd met evenaren van record Schumacher: 'Had dit nooit verwacht'

9 reacties | 1584x gelezen
11-10-2020 15:45

V.malafronte | Met zijn overwinning tijdens de Grand Prix van de Eifel komt Lewis Hamilton op gelijke hoogte te staan met recordhouder Michael Schumacher. De Brit is uiteraard vereerd met het feit.

Bron: Formule1nieuws.nl

Ter ere van zijn 91e overwinning kreeg Hamilton direct na de race een originele helm van Michael Schumacher overhandigd van diens zoon Mick. "Je groeit op met je idool en je veracht nooit om dit te bereiken. Ik weet nog dat ik hem speelde in een spelletje vroeger. Dit is echt een geweldige eer. Maar ik had het niet kunnen doen zonder dit geweldige team."

Op weg naar zijn overwinning moest Hamilton nog wel afrekenen met teamgenoot Valtteri Bottas. "Hij had een goede start en ik gaf hem genoeg ruimte. Daarna reedt hij goed, ik was onder de indruk. Ik bleef dichtbij, want ik zag dat zijn voorbanden slijten. Toen kreeg hij een lock-up en kon ik erlangs."

Verstappen op de tweede plaats bleef in zijn kielzog, maar kwam niet dichtbij genoeg om een aanval te plaatsen. "Hij was heel snel, zeker aan het einde. Maar gelukkig bleef ik hem voor."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;