Menu
© Mercedes
Nieuws

Wolff sluit Mercedes motor voor Red Bull uit

2 reacties | 756x gelezen
09-10-2020 16:14

V.malafronte | Mercedes teambaas Toto Wolff heeft uitgesloten dat Red Bull vanaf 2022 gebruik kan maken van Mercedes motoren, wanneer Honda de Formule 1 verlaat.

Bron: F1.com

Nadat Mercedes in 2015 al eens weigerde om motoren Red Bull te leveren, doet het dat nu opnieuw. "We hebben daar verschillende redenen voor, maar de belangrijkste is dat we al aan vier teams leveren vanaf 2021 (Mercedes, Aston Martin, Williams en McLaren). Er is geen capaciteit voor nog een team."

Wolff ziet echter geen problemen voor de toekomst van Red Bull: "Ik denk dat Red Bull een plan B heeft."

Ferrari of Renault?
Ferrari staat er anders in, maakt teambaas Mattia Binotto bekend. "We overwegen het nu niet. Het initiatief ligt bij Red Bull. Het is een groot team en motoren leveren kost veel energie."

De meest logische keuze is Renault. Teambaas Cyril Abiteboul staat er ook voor open. "We zijn nog niet gebeld. Ze hebben vast een plan B, en wij zullen niet vooraan staan in het lijstje van Red Bull."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Kan ook nog zijn dat de motoren van Honda worden overgenomen door een andere partij (b.v. Cosworth) die dan gaat samenwerken met Red Bull. Maar ook dat zal weer tijd nodig hebben om echt tot succes te leiden.

0 09-10-2020 16:27:17
arts3
Silver Member

Max zit de beide Mercedesen op de hielen en Toto is bang dat Max ze met een Mercedes motor kan inhalen.Maar ik denk wel dat Mercedes vorig jaar de nodig kennis aan Honda heeft doorgespeeld(door de brievenbus).

0 11-10-2020 11:46:37
;