Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes blijft in Formule 1, prominente plek voor AMG

11 reacties | 1785x gelezen
06-10-2020 20:52

V.malafronte | Mercedes heeft bekend gemaakt voor langere tijd aan de Formule 1 verbonden te blijven. Daarmee komt een einde aan de speculatie dat het team verkocht zou worden.

Bron: Auto, Motor und Sport

Op een bijeenkomst met investeerders is het nieuws bevestigd, meldt Auto, Motor und Sport. Daar maakte Mercedes haar plannen voor de lange termijn bekend. Daarin krijgt sportmerk AMG een belangrijke rol, en wordt de connectie tussen AMG en de Formule 1 versterkt. AMG wordt prominenter aanwezig op de Formule 1 wagens en er komt nog meer overdracht van technologie. De constructie tussen AMG en de Formule 1 heeft wat weg van hoe Renault de relatie tussen haar team en Alpine vormgeeft.

Met het nieuws komt een einde aan de geruchten dan Mercedes het team aan sponsor Ineos zou verkopen. Want hoewel het team het concorde Agreement heeft ondertekend en dus niet zomaar uit de Formule 1 kan stappen, werden de geruchten over een verkoop de afgelopen periode steeds sterker. Goed nieuws voor de Formule 1, want na de aankondiging van het vertrek van Honda blijft een verdere uitloop van fabrikanten voorlopig uit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;