Menu
© Mercedes
Nieuws

Wolff: "Rouleren van circuits is interessant voor de sport"

9 reacties | 1925x gelezen
18-09-2020 08:49

ewald | Toto Wolff vindt de huidige kalender die de Formule1 momenteel hanteert erg prettig. Vanwege de corona-crisis is de kalender aangepast.

Bron: Motorsport-total

Er zijn een aantal 'oude' en nieuwe circuit terug te vinden op de kalender. Toto Wolff juicht dit alleen maar toe.

Dat de circuits rouleren op de Formule1-kalender kan Wolff altijd maar toejuichen. "Het rouleren is uit noodzaak ontstaan. Ik vind dit nieuwe concept wel interessant."

Het is voor de teams wel lastiger. Ze hebben bijna geen data van de nieuwe circuits en kunnen daar dan ook niet op terugvallen. Voor de fans is dat natuurlijk wel leuk. "Je kan duidelijk het verschil zien in prestatie of het een nieuw circuit is of dat het een circuit is waar de teams al eerder geweest zijn."

"Een goed voorbeeld daarvan is het circuit van Silverstone. Daar zijn we elk jaar. De meeste teams draaien daar gewoon hun rondje en kunnen daar niet creatief zijn of flexibel denken. Het is gewoon veel van hetzelfde."

Het wordt wel lastig om circuits vaker te laten rouleren. Veel circuits zijn namelijk afhankelijk van de inkomsten die zij krijgen vanuit de evenementen als de Formule1. Daarom willen de circuits langdurige contracten om er zeker van te zijn dat er inkomsten zijn. Het rijden van een race om het jaar op een circuit zal waarschijnlijk om deze rede niet haalbaar zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;