Menu
© Ferrari
Nieuws

Vettel: "reversed grid gaat nooit werken"

11 reacties | 2137x gelezen
16-09-2020 12:41

ewald | Alleen van het idee van een reversed grid, een omgekeerde startopstelling bij een tweede race, krijgt Sebastian Vettel al kriebels.

Bron: Formule1nieuws

Hij is van mening dat het kunstmatig ingrijpen in de Formule1 tot nu toe nog nooit gewerkt heeft. Hij is van mening dat ook dit idee, wat door de FOM geopperd wordt, zal gaan werken.

In het geruchten circuit gaat de ronde dat de FOM in het komende seizoen wil gaan experimenteren met een reversed grid. Dat willen ze gaan doen om de spanning van de race te vergroten. Vettel dankt dat dit alleen maar averechts werkt.

"Als ze dit gaan doen dan is dat echt verkeerd. Er is al meerdere keren bewezen dat, als ze kunstgrepen gaan uithalen om de spanning toe te laten nemen in een race, het mislukt. Het is in mijn ogen onmogelijk dat de show beter wordt door maar iets te verzinnen."

"Een voorbeeld hiervan zijn de voorvleugels. Deze werden aangepast zodat we elkaar niet op korte afstand zouden kunnen volgen. Het heeft uiteindelijk niets uitgehaald. Het heeft de teams alleen maar veel geld gekost. Ze moeten de fundamentele aspecten van de sport aanpakken." Aldus Vettel


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;