Menu
© Pirelli
Nieuws

Sainz: "Zonder Mercedes is de race spectaculairder"

3 reacties | 800x gelezen
15-09-2020 10:22

ewald | Volgens Carlos Sainz, coureur bij McLaren zou de formule1 spectaculairder zijn als Mercedes niet zo zou overheersen

Bron: Autoweek

Op het moment doet Sainz iedere race weer mee voor een podiumplek. Echter is hij van mening dat de huidige situatie zo is dat het rijkste team de meeste kans heeft om te winnen.

"Het is erg frustrerend. Maar het is duidelijk dat het team met het meeste geld op dit moment altijd zal winnen." We vindt Sainz het spectaculair dat Mercedes hun volledige potentieel weet te benutten. Het afgelopen weekend won Lewis Hamilton zijn zesde race van dit jaar. Zijn teamgenoot Bottas was goed voor één overwinning. Mercedes haalde dus 7 overwinningen in 9 races.

in het constructeurs kampioenschap staat Mercedes ook bovenaan. Ze kunnen het dit jaar voor de zevende achtereenvolgende keer winnen. "Er zijn teams met hetzelfde budget die het niveau van Mercedes niet kunnen evenaren. Ik hoop dat de Formule1 gaat veranderen."

"Ik denk dat de Formule1 veel spectaculairder kan worden. Ik ben van mening dat nu ook Mercedes zich realiseerde dat een Grand Prix spannend is zonder dat ze meedoen." Aldus Sainz


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Bronze Member

De huidige situatie bewijst het tegendeel van wat Carlos beweert. Ferrari is het team met het grootste budget, mede geholpen door de extra donatie die het van de FIA krijgt. En dat is dus geen garantie voor succes.

0 15-09-2020 10:37:15
bvonk
Moderator

Toyota had ook heel veel geld in de Formule 1 maar is geen succes geworden. Het is een belangrijke reden om mee te kunnen doen maar om echt te kunnen en blijven winnen moet alles in een team op het hoogte niveau zijn en perfect met elkaar samenwerken.

1 15-09-2020 13:36:14
Jan1947
Bronze Member

Je ziet in de geschiedenis van de F1 vaak golfpatronen. Teams die een paar jaar achterelkaar dominant zijn, dan wegzakken (ook dat duurt een paar jaar) en dan weer terug komen..

16-09-2020 10:01:10
;