Menu
© Williams
Nieuws

Familie Williams niet langer betrokken bij het team

9 reacties | 1658x gelezen
03-09-2020 21:48

bvonk | De familie Williams zal hun betrokkenheid bij het Williams Formule 1 beëindigen na de Italiaanse GP van komend weekend, zo is bekendgemaakt.

Bron: autosport.com

Slechts enkele weken nadat het Williams-team werd overgenomen door investeringsmaatschappij Dorilton Capital, zullen teambaas Frank Wiliams en plaatsvervangend teambaas Claire Williams aftreden na de race in Monza. Het maakt een einde aan een 43-jarige geschiedenis in de sport voor Frank Williams, wiens team ,114 GP’s en zeven F1-coureurskampioenschappen heeft gewonnen.

Het team heeft geen aankondiging gedaan over wie Claire Williams gaat opvolgen als de dagelijkse baas van het F1 team. "Nu de toekomst van het team is veiliggesteld, voelt dit voor ons als het juiste moment om afstand te nemen van de sport", aldus Claire Williams. "Als gezin hebben we altijd prioriteit gegeven aan Williams. Wij geloven dat dit het juiste moment is om de touwtjes uit handen te geven aan de nieuwe eigenaren en hun de kans te geven om het team mee te nemen naar de toekomst.

"Wij zitten al meer dan vier decennia in deze sport. We zijn ongelooflijk trots op ons trackrecord en de erfenis die we achterlaten. We zijn er altijd geweest uit liefde voor de sport. Voor het pure plezier van het autoracen. Dit is dus geen beslissing die we zomaar hebben genomen. De beslissing is genomen na lang nadenken en als gezin."

"We waarderen de aanmoediging van Dorilton om door te gaan enorm, maar we weten dat het team in goede handen zal zijn en dat de naam Williams zal voortleven. Dit is misschien het einde van een tijdperk voor Williams als een door een familie gerund team. Maar het is het begin van een nieuw tijdperk voor Williams Racing. We wensen hen veel succes in de toekomst. Namens Frank en de familie Williams wil ik zeggen hoe ongelooflijk dankbaar en nederig we zijn voor de steun die we in de loop der jaren hebben gekregen. Zowel van onze vrienden in de paddock als van de vele fans over de hele wereld."

"Maar bovenal willen we ons team bedanken. Mensen die in het verleden en heden bij Williams hebben gewerkt. Zij zijn de echte strijders van dit team en hebben het gemaakt tot wat het is en we wensen hen het beste. De Formule 1 is al heel ons leven maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk."

Sprekend over haar persoonlijke betrokkenheid, stond ze erop dat de beslissing om te vertrekken de hare was, en gedeeltelijk werd ingegeven door de wens om meer tijd met haar gezin door te brengen. "Het is met een bezwaard hart dat ik afstand doe van mijn rol bij het team", legde ze uit. "Ik had gehoopt mijn ambtstermijn tot ver in de toekomst voort te zetten en de erfenis van de familie Williams te behouden voor de volgende generatie. Echter, onze behoefte om eerder dit jaar inkomende investeringen te vinden als gevolg van een aantal factoren, waarvan er vele buiten onze controle lagen, resulteerde in de verkoop van het team aan Dorilton Capital."

"Mijn familie heeft altijd ons raceteam en onze mensen op de eerste plaats gezet en dit was absoluut de juiste beslissing. Ik weet dat we de juiste mensen hebben gevonden om Williams weer vooraan op de grid te brengen en tegelijkertijd de erfenis van Williams te behouden. Ik heb van elke minuut genoten en zal voor altijd dankbaar zijn voor de kansen die het me heeft gegeven. Maar het is ook een ongelooflijk uitdagende sport en ik wil nu zien wat de wereld mij nog meer te bieden heeft. Het belangrijkste is dat ik tijd wil doorbrengen met mijn familie."

Matthew Savage, de baas van Dorilton Capital, heeft ook een eerbetoon gebracht aan de familie Williams en Claire Williams geprezen in haar inspanningen om de toekomst van het F1-team veilig te stellen.

"We respecteren volledig de zeer moeilijke beslissing van Claire en de familie Williams om afstand te nemen van het team en het bedrijf nadat ze nieuwe middelen voor de toekomst hebben veiliggesteld", zei hij. "Claire's prestatie in het ondersteunen van het erfgoed, de relevantie en de toewijding van Williams Racing aan innovatie in een moeilijke omgeving sinds ze de leiding nam in 2013, is ronduit monumentaal."

"Ze heeft ook enorm bijgedragen aan het vormgeven van een technisch en financieel speelveld op een hoger niveau voor de F1, wat zal helpen om ervoor te zorgen dat het team de komende seizoenen weer vooraan op de grid staat. We zijn trots op de naam Williams en dat we het team naar de volgende spannende fase van de sport te mogen brengen. We danken Sir Frank, Claire en de familie Williams voor de kans om deel uit te maken van dit geweldige Britse merk."❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;