Menu
© Toro Rosso
Nieuws

F1 bevestigt de Turkse GP op definitieve 2020-kalender met 17 race

9 reacties | 1868x gelezen
25-08-2020 17:21

bvonk | De FIA en de Formule 1 hebben een definitieve kalender van 17 races voor 2020 bevestigd, waarmee het wereldkampioenschap seizoen half december zal eindigen.

Bron: autosport.com

Een belangrijke nieuwe toevoeging is de terugkeer van de Turkse GP in Istanbul Park, voor het eerst sinds 2011 zal die op 15 november plaatsvinden. Het seizoen eindigt zoals eerder gepland met een dubbel race in Bahrein, gevolgd door de finale in Abu Dhabi op 13 december. Alle nieuw bevestigde races worden gehouden over drie dagen, alleen Imola wijkt hiervan af met een tweedaags Grote Prijs.

Het uiteindelijke totaal van 17 races geeft F1 enige marge voor het geval een of twee geplande evenementen onverwacht uitvallen door problemen met COVID-19. Het minimumaantal races dat vereist is om volledige betaling door de tv-zenders te garanderen, is 15. De huidige kalender bevat nu vijf locaties die niet op de originele versie stonden, met Mugello, Nurburgring, Algarve, Imola en Istanbul allemaal toegevoegd in 2020.

"We zijn trots om aan te kondigen dat Turkije, Bahrein en Abu Dhabi deel zullen uitmaken van het F1 seizoen 2020", zei Chase Carey, voorzitter en CEO van F1. "Dit jaar heeft de Formule 1 en de wereld voor een ongekende uitdaging gestaan en we willen hulde brengen aan iedereen in de Formule 1, de FIA, de teams en onze partners die dit mogelijk hebben gemaakt.

Hoewel we allemaal teleurgesteld zijn dat we dit jaar niet zijn teruggekeerd naar een aantal van onze geplande races, hebben we er vertrouwen in dat ons seizoen goed is begonnen en dat we veel opwinding zullen blijven opleveren met zowel traditionele als nieuwe races die leuk zullen zijn voor al onze fans."

In een verklaring merkte F1 op: "We kunnen bevestigen dat een aantal races in het herziene seizoen 2020 open zal staan voor een beperkt aantal fans, inclusief gastvrijheid, en we werken samen met elke promotor om de details af te ronden. Hoewel we zoveel mogelijk fans willen zien terugkeren zodra het veilig is, blijft onze prioriteit de veiligheid van de F1-gemeenschap en de gemeenschappen die we bezoeken, en we beoordelen de toegang van fans op basis hiervan."

2020 F1-kalender:
5 juli - GP van Oostenrijk, Red Bull Ring
12 juli - GP van Stiermarken, Red Bull Ring
19 juli - Hongaarse GP, Hungaroring
2 augustus - Britse GP, Silverstone
9 augustus - GP 70e verjaardag, Silverstone
16 augustus - Spaanse GP, Barcelona
30 augustus - GP van België, Spa-Francorchamps
6 september - Italiaanse GP, Monza
13 september - Toscaanse GP, Mugello
27 september - GP van Rusland, Sochi
11 oktober - GP Eifel, Nurburgring
25 oktober - GP van Portugal, Algarve
1 november - GP van Emilia-Romagna, Imola
15 november - GP van Turkije, Istanbul Park
29 november - GP van Bahrein, Internationaal circuit van Bahrein
6 december - GP Sakhir, Internationaal circuit van Bahrein
13 december - GP van Abu Dhabi, Yas Marina Circuit


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;