Menu
© Racing Point F1
Nieuws

FIA: Vanaf 2021 kopiëren auto verboden

12 reacties | 2148x gelezen
18-08-2020 10:37

ewald | Vanaf het volgende seizoen worden er nog meer technische reglementen toegevoegd door de FIA dit om het zogenaamde 'Racing Point-strategie' in de toekomst te vermijden.

Bron: Motorsport

Vanaf 2021 is er een verbod op reverse enginering. Het kan dan dus niet meer voorkomen dat er een compleet gekopieerde auto op de grid komt.

Momenteel is de strategie simpel. Een team fotografeert een onderdeel. Dan gaan ze onderzoeken hoe het werkt en hoe het exact in elkaar zit. Vervolgens maken ze het onderdeel zelf en gebruiken het. Met name Racing Point maakt hier gebruik van. Met deze strategie hebben ze bijna de gehele Mercedes-auto van 2019 gekopieerd. Volgens jaar zullen ze dus zelf aan de slag moeten gaan. Het is dan verboden om dat te doen.

De regels mogen alleen aangepast worden als alle teams het hoer unaniem mee eens zijn. Er is wel een uitzondering hierop. De FIA kan de regels opnemen in het Concorde Agreement. Dan hoeven er slecht acht van de tien teams toe te stemmen.

Toto Wolff is blij met de nieuwe reglementen. "We kunnen er niets tegen doen. De hele auto werd gescand. Het is zelfs zo dat er op de daken tegenover de pitstraat mensen liggen om de kleinste details van de auto te bekijken. Hier moeten we wat aan gaan doen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;