Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen 'Driver of the Day' na crash in opwarm ronde

6 reacties | 595x gelezen
19-07-2020 18:30

bvonk | Max Verstappen is door de fans op de Officiële Fomule 1 site (www.formula1.com) gekozen als 'Driver of the Day' na de race in Hongarije.

Bron: Formule1nieuws.nl

Na een wat teleurstellend begin van het seizoen in Oostenrijk leek het ook in Hongarije niet goed te gaan met de Red Bull's. Verstappen kwam bij de kwalificatie niet verder dan de zevende plek en nog voor de start van de race leek het helemaal fout te gaan toen de Nederlander in de bandenstapel belande tijdens de opwarmronde.

Het team wist de schade in een heel korte te herstellen zodat de Red Bull toch gewoon vanaf P7 kon beginnen aan de race. Verstappen kwam goed weg bij de start en pakte meteen twee plaatsten. Na nog wat inhaalacties kwam Verstappen op een mooie tweede plek terecht achter de Mercedes van Hamilton.

Driver of the Day 2020


Grote Prijs Coureur Team raceklassering
Oostenrijk Alexander Albon Red Bull uitgevallen
Oostenrijk Sergio Perez Racing Point 6
Hongarije Max Verstappen Red Bull 2
Groot-Brittannië - - -
Groot-Brittannië - - -
Spanje - - -
België - - -
Italië - - -
Mugello - - -
Rusland - - -
- - - -
- - - -
- - - -
- - - -
- - - -
- - - -
- - - -
- - - -
- - - -
- - - -
- - - -❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Gold Member

toen dat gebeurde, heb ik toch stillekes gelachen ;-). Dat is zelfs petrov nooit gebeurt. Dat ge met zo'n aktie een prijs wint, bewijst dat het ma een troostprijs is, in mijn ogen toch

3 19-07-2020 22:24:20
bvonk
Moderator

Is maar net hoe je het bekijkt, een coureur met weten waar de snelheid te vinden is op de baan en daarvoor kun je maar een ding doen en dat is testen. Dat kun je ook doen in de warm up ronde en ja dan kan het ook eens mis gaan.

Niets mis mee, uiteindelijk gaat het om wat je in de race doet en de punten. Wat dat betreft ging het weer uitstekend en kan dus niet anders dan zeggen dat Driver of the day compleet terecht is.

Maar wie is dan volgens jou wel driver of the day?

20-07-2020 00:50:30
RuudK
Silver Member

@Bengelke

Beter af en toe een fout en daarnaast geweldige prestaties dan het geblaat als bij teams als Renault. Als ik jou was zou ik het bij het ophemelen van Renault houden en over de rest geen opmerkingen meer maken.
Fouten maak je als je de limiet opzoekt en er af en toe net overheen gaat. Zondag een auto die verre van goed is en stuk minder is dan vorig jaar toch op de 2e plek binnenbrengen is pure klasse!!

20-07-2020 08:08:16
Jan1947
Bronze Member

Het is Michael Schumacher gebeurd in de opwarmronde van de grote prijs van Monza, op een half natte baan, heel lang geleden. Veel "deskundigen" verklaarden hem voor gek dat hij in de opwarmronde zoveel risico nam, maar hij zei dat hij in de opwarmronde keek waar de grenzen lagen zodat hij dat in de race wist en er dus rekening mee kon houden. En je weet pas waar de grenzen liggen als je er een keer over heen gaat.

20-07-2020 08:29:28
Geeke
Silver Member

Juist omdat dit gebeurde en toch nog tweede worden met een langzamere bolide, dat is pure skills en focus. Daarom heeft hij voor mij terecht deze titel gewonnen.

0 20-07-2020 10:56:17
arts3
Bronze Member

Bottas kwam tijdens zijn opmars achter Max maar durfde duidelijk de confrontatie niet aan.Hij probeerde Max in te halen dmv de undercut,maar dat mislukte.Hulde voor Max voor het behalen van de 2e plaats!

0 20-07-2020 11:17:02
;