Menu
© Red Bull
Nieuws

Definitief geen Zandvoort GP in 2020

9 reacties | 2560x gelezen
29-05-2020 00:31

bvonk | De terugkeer van de Formule 1 Nederlandse Grote Prijs is officieel geannuleerd voor 2020, met de uitstel van de eerste race op het herleefde circuit van Zandvoort tot 2021.

Bron: autosport.com

In Nederland blijven er strikte restricties op evenementen en de promotors hebben duidelijk gemaakt dat ze niet graag hun eerste race achter gesloten deuren wilden houden, omdat de kaartjes voor het evenement al waren uitverkocht voor de coronaviruspandemie.

Volgens Jans Lammers, sportdirecteur van de Nederlandse GP, is Zandvoort klaar om een F1-race te hosten, maar na de mogelijkheden te hebben bekeken om de race achter gesloten deuren te houden is er met steun van F1-bazen voor gekozen om de terugkeer uit te stellen tot 2021.

"We waren helemaal klaar voor deze eerste race en dat zijn we nog steeds", zei Lammers. "Dankzij alle fans, de bedrijven en de betrokken regeringen is een ongelooflijke prestatie geleverd.

"Wij en de Formule 1 hebben het potentieel onderzocht om dit jaar een nieuwe wedstrijd zonder toeschouwers te houden, maar we willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, samen met onze racefans in Nederland vieren. We vragen iedereen om geduld. Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog een jaar wachten. "

Als gevolg hiervan zal de Nederlandse GP organisatie er naar streven om al de tickets die zijn gekocht voor de geannuleerde race van 2020 om te zetten naar het evenement van volgend jaar.

Het Formule 1 Management bepaalt samen met de FIA de planning voor 2021 en daarmee de nieuwe datum van de Nederlandse Grote Prijs. Zoals elk jaar wordt de datum eind 2020 door de FIA bekend gemaakt.

De Nederlandse GP sluit zich hiermee aan bij de Australische, Franse en Monaco-rondes als geannuleerde evenementen voor het 2020 F1-seizoen. Een nieuwe kalender voor het 2020 seizoen zal in de komende weken worden onthuld.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;