Menu
© McLaren
Nieuws

Officieel: Ricciardo in 2021 bij McLaren

12 reacties | 3369x gelezen
14-05-2020 21:50

bvonk | Daniel Ricciardo is bevestigd als McLaren F1-coureur voor het seizoen 2021, ter vervanging van Carlos Sainz Jr.

Bron: autosport.com

Nu Sainz is aangekondigd als de vervanger van Vettel bij Ferrari, bevestigde McLaren donderdag dat Ricciardo aan het einde van het jaar zal toetreden als teamgenoot van Norris.

"Het ondertekenen van Daniel is een nieuwe stap voorwaarts in onze lange-termijn plan en zal samen met Lando een spannende nieuwe dimensie aan het team toebrengen. Dit is goed nieuws voor ons team, partners en natuurlijk onze fans", zei McLaren Racing CEO Zak Brown.

"Ik wil ook hulde brengen aan Carlos voor het uitstekende werk dat hij voor McLaren heeft gedaan bij het helpen van ons prestatieherstelplan. Hij is een echte teamspeler en we wensen hem het beste voor zijn toekomst buiten McLaren."

Andreas Seidl, teambaas van McLaren, voegde toe: "Daniel is een bewezen racewinnaar en zijn ervaring, toewijding en energie zullen een waardevolle aanvulling zijn op McLaren en onze missie om terug te keren naar de top van het veld. Met Daniel en Lando als teamgenoten, geloof ik dat we twee racers hebben die onze fans zullen blijven opwinden en het team zullen helpen groeien."

McLaren had in 2018 Ricciardo al benadert voor een zitje bij het team maar Ricciardo besloot er toen voor om bij Renault te tekenen, dat vorig jaar achter McLaren eindigde in het constructeurskampioenschap.

McLaren had al gesprekken met Sainz geopend over een nieuw contract na zijn indrukwekkende vertoning voor het team van vorig jaar, maar de Spanjaard besloot naar Ferrari te gaan nadat de exit van Vettel was bevestigd.

Het nieuws bevestigd ook dat Norris in 2021 voor een derde seizoen in de F1 bij McLaren zal blijven.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;