Menu
© Pirelli
Nieuws

Officieel: GP van Bahrein en Vietnam uitgesteld

9 reacties | 2521x gelezen
13-03-2020 14:06

bvonk | Na de annulering van de seizoen openende Australische GP, bevestigde de F1 dat ook de tweede en derde ronde van de 2020-campagne zullen worden uitgesteld.

Bron: autosport.com

Er is geen nieuwe datum aangekondigd voor de races, de F1 zei dat ze "de situatie in de gaten zal blijven houden en voldoende tijd zal nemen om mogelijke alternatieve datums voor elke Grote Prijs later in het jaar te onderzoeken, mocht de situatie verbeteren".

"De wereldwijde situatie met betrekking tot COVID-19 is vloeiend en erg moeilijk om te voorspellen, het is nodig dat we de tijd nemen om de situatie te beoordelen en de juiste beslissingen te nemen", zei F1-CEO Chase Carey. "We nemen deze beslissing met de FIA en onze promotors om de veiligheid van iedereen die betrokken is bij de Formule 1 en onze fans te garanderen."

De annulering van de eerste drie races betekent dat het seizoen zou kunnen beginnen met de Nederlandse GP in mei, maar Carey gaf toe dat "dit gezien de sterke toename van COVID-19 gevallen in Europa de afgelopen dagen, regelmatig zal worden herzien”.

"We blijven vertrouwen op de input en het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de regeringen en zullen gedurende deze onvoorspelbare periode met hen samenwerken om de fans, concurrenten en de hele motorsportgemeenschap te beschermen."

De Chinese GP is een maand geleden al afgeblazen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;