Menu
© FIA
Nieuws

FIA: "Nieuwe brandstofmeter in 2021"

2 reacties | 798x gelezen
10-02-2020 07:53

ewald | Het afgelopen seizoen zijn er nog al eens wat speculaties geweest omtrent hoeveel benzine er in een tank en in de leidingen zit.

Bron: FIA

Dat is aanleiding voor de FIA om in 2021 een nieuwe brandstofmeter in te voeren.

Op dit moment wordt de hoeveelheid brandstof in een Formule1-wagen gedaan met een tankvlotter. Hiermee kunnen ze berekenen hoeveel kilo brandstof er gebruikt is door de motor. Deze manier schept redelijk wat ruimte om vals te spelen. Brandstof die al in de leidingen zit wordt namelijk niet gemeten. De FIA hoopt met de invoering van de nieuwe fuel flow meter dit tegen te kunnen gaan.

De nieuwe meter kost nog geen 5000 dollar. Het gewicht is minder dan 400 gram. Het zorgt ervoor dat de brandstofverplaatsing real time voorhanden is. Om dit apparaat te maken is een tender uitgeschreven door de FIA. De FIA gaat met slechts één leverancier in zee voor deze meter. In de reglementen voor 2021 staat dat iedere auto uitgerust moet zijn met dezelfde brandstofmeter.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

nog meer regeltje.. zijn er al niet genoeg?
kan zo makkelijk zijn , doe je meer benz mee ben je zwaarder.... en trager.
wat een gelul allemaal je rijd in de koningsklasse van de autosport... maar je mag niet volgas geven want je moet benz sparen ???

nog maar eens het bewijs dat als rijder het poppetje bent die aandacht moet trekken.
en de rest gebeurt aan de groene tafel spijtig , wat mis ik de v10 en de v8 motoren, tanken en gaan...daar kwamen de rijders met echt talent nog naar boven

1 10-02-2020 16:44:59
Jan1947
Bronze Member

Koningsklasse. Met een Jo Bauer die in de cool down room met een potloodje in een boekje het gewicht opschrijft van de coureurs die straks naar het podium moeten. Met een potloodje in een boekje!!!!!!!!

10-02-2020 23:46:01
;