Menu
© Renault
Nieuws

Abiteboul: "Onzekerheid over 2021"

9 reacties | 3004x gelezen
15-01-2020 07:59

ewald | Dat het rommelt in de top van het Renault-concern is al langer bekend.

Bron: Autosport

Renault werkt al langer dan twintig jaar samen met Nissan. Het lijkt er alleen nu op dat Nissan aan stuurt op een breuk. Als dat inderdaad gaat gebeuren dan zal dat veel effect hebben op de toekomstplannen van Formule1-team van Renault. Abitebul zegt dat er nog een zekerheid is maar dat de tijd wel begint te dingen.

Vanaf 2021 gaan de nieuw reglementen in. Dat zal in de Formule1 veel verandering teweeg gaan brengen. De teams moeten weer met een geheel nieuw concept komen. De teams zijn nu al aan het bepalen of ze daarin willen investeren of niet.

Volgens Cyril Abiteboul is er bij Renault nog veel onzeker. De knoop lijkt nog niet te zijn doorgehakt. Hij denkt wel dat de regels weleens positief uit zouden kunnen pakken voor Renault. "Ik denk dat we best wel gebaat zijn bij de wijzigingen van de regels in 2021. Het komt aardig in de buurt van de ideale regels oor ons. Ik denk dat met name het budgetplafond voor ons is. Ik verwacht dat er voor het tweede kwartaal een beslissing genomen wordt." Aldus Abiteboul


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;