Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Kvyat: "Ontwikkeling Honda-motor echt extreem snel"

2 reacties | 1831x gelezen
07-01-2020 07:43

ewald | Volgens Daniil Kvyat heeft de Honda-motor die bij het team van Red Bull als het team van Toro Ross gebruikt wordt zich extreem ontwikkeld het afgelopen jaar.

Bron: Motorsport

Het was volgens hem goed om te zien dat er, tegen het einde van het afgelopen seizoen, nog nauwelijks krachtverschil was tussen de andere motoren tijdens de kwalificaties. Dat deed hem erg goed.

In 2019 heeft Kvyat voor het team van Toro Rosso gereden. Hij heeft de ontwikkeling dus van erg dichtbij meegemaakt. Het viel hem op dat het verschil in pk's tussen de teams steeds kleiner werd. Het ging op het laatst echt extreem hard.

"Ze zijn de Honda echt enorm gemotiveerd. Ze willen gewoon het beste product aan ons leveren. Het verschil is nu erg klein met de andere motoren. Ze zitten echt op het goede spoor." Aldus Kvyat


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

vreemd dat Honda dit nu wel kan, bij MClaren haalde ze de helft van de races de finish niet

1 07-01-2020 08:45:36
Jan1947
Silver Member

Bij McLaren bepaalde McLaren de eisen waaraan de motor moest voldoen. Hij moest passen binnen het concept voor hun auto. Dat werkte niet echt lekker. Red Bull heeft Honda de vrije hand gegeven. Het statement was:"bouwen jullie een goede motor, dan bouwen wij er wel een goede auto omheen". Dat geeft veel meer ruimte voor creativiteit bij Honda.

07-01-2020 16:28:40
;