Menu
© Williams
Nieuws

Kubica: "Heb hoofdstuk kunnen sluiten na rampjaar"

1 reactie | 1018x gelezen
30-12-2019 08:41

ewald | Na bijna 10 jaar maakte Robert Kubica in 2019 zijn comeback in de Formule1.

Bron: Motorsport

Na 21 Grand Prix is er alweer een eind gekomen van zijn dienstverband bij het team Williams. Toch kijkt Kubica er tevreden op terug.

In 2011 was Kubica een talentvolle Formule1-coureur. Echter blesseerde hij dat jaar serieus zijn arm bij een rally ongeluk. Door deze blessure verloor hij het kwalificatieduel van zijn teamgenoot George Russell met 21 tegen 0.

"Ik sta een beetje in dubio als ik terug kijk op het seizoen van 2019. Ik ben blij dat ik terug kon keren in de Formule1. Hiermee heb ik een hoofdstuk af kunnen sluiten. Dat was voor mij erg belangrijk. Het is moeilijk om te zeggen of het allemaal waard is geweest. Het heeft mij in ieder geval wel voldoening gegeven om terug te komen in de sport na mijn ongeluk en revalidatie."

"Het was wel moeilijk om te presteren. Ik wilde mezelf laten zien. Goede races rijden. Dat is iets wat ik wel gemist heb dit jaar. Ben nog wel steeds van mening dat het voor mij goed was om terug te keren." Aldus Kubica


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Bronze Member

Dat Kubica deel ging uitmaken van het F1 team van Williams betekende voor hem
De gedroomde terugkeer naar de Formule 1 naast zijn teammaat Russell.
De problemen die er waren bij Williams,vooral na het vertrek van hoofdingenieur Paddy Lowe,beloofden geen rooskleurige resultaten in het seizoen 18/19.
Toch heeft Kubica de basis kunnen leggen voor een mogelijke verbetering van
het team in het komende seizoen en voor hem zelf een bevestiging dat hij het
nog kan,ondanks zijn handicap.

0 30-12-2019 11:03:39
;