Menu
© Ferrari
Nieuws

Vettel: "Ik ben en blijf de nummer twee"

2 reacties | 2419x gelezen
20-12-2019 08:14

ewald | In de eerste zes seizoen van de carrière van Vettel in de Formule1 is hij maar liefst vier keer wereldkampioen geworden.

Bron: Motorsport-total

Het was een geweldige start voor Vette; Even leek het haalbaar om het record van zeven wereldtitels van zijn landgenoot Schumacher te evenaren. Maar het lijkt erop dat de jaren gaan tellen. Het laatste seizoen was een stuk moeizamer voor de 32-jarige coureur.

"Op het gebied van de Formule1 ben en blijf ik de nummer twee in Duitsland. Daar heb ik dan ook geen probleem mee. De prestaties van Michael Schumacher waren gewoon uniek. Hij heeft de autosport en met name de Formule1 op de kaart gezet in Duitsland."

De vier wereldtitels behaalde Vettel bij het team van Red Bull. Volgens Helmut Marko komt dat om dat er bij Ferrari teveel politieke spelletje gespeeld worden. Daar is volgens Marko Vettel te eerlijk voor.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

dat hij nummer 2 blijft is een feit... zelfs ik zie ik Lewis niet als evenbeeld als Shummi al haalt hij 10 WK tittels binnen...dat Vetel maar vier titels geeft komt dit omdat e red-bull opeens veel minder was....het ligt tegenwoordig alleen aan het team waarvoor je rijd en wie de snelste wagen geeft.... in de tijd van Shummi maakte de rijder nog het verschil... zie zijn overwinningen in veel mindere wagen, ik zie dit Vettel of Lewis niet doen.

0 20-12-2019 09:08:01
eddtheduck
Bronze Member

Beetje onzin F1 stevie. Schumacher topcoureur uiteraard. Maar in dezelfde auto moest zelfs Barichello vaak op hem wachten. Het is nu niet veel anders dan in Schumi's tijd. Hij kon er, net als Max wellicht 5% meer uit halen, maar de sport wordt en werd ook toen voor 85% bepaald door de snelheid van de auto.

0 20-12-2019 11:49:56
;