Menu
© Williams
Nieuws

Wolff: "Russel wordt een toekomstige Mercedes-coureur"

10 reacties | 3353x gelezen
09-12-2019 08:02

ewald | Aan het einde van het volgende Formule1 seizoen loopt van zowel Lewis Hamilton als van Valtteri Bottas het contract bij Mercedes af.

Bron: Mercedes

In de wandelgangen gaat het gerucht dat Williams-coureur George Russell het stoeltje van Bottas wel eens over zou kunnen nemen. Russel heeft ook al getest in Abu Dhabi voor Mercedes. Volgens teambaas Toto Wolf was dit geen 'vergelijkend warenonderzoek'.

Russell, voormalig Formule2-kampioen, is al enige jaren verbonden aan het junior-programma van Mercedes. Het afgelopen seizoen was zonder punten voor hem. Toch heeft hij zich in de kijker gereden. Als je gaat kijken naar het onderlinge kwalificatieduel met zijn collega Robert Kubica heeft hij met 21 tegen 0 gewonnen.

In Abu Dhabi mocht Russel plaatsnemen in een Mercedes stoeltje. Hij reed gelijk de snelste tijd van die dag. "George weet dat het geen test was tegenover Valtteri. Bij Mercedes zijn we ervan overtuigd dat George de kwaliteiten bezit om een goede coureur te worden. Hij heeft de snelheid en het talent om een toekomstige Mercedes-coureur te worden. Het enige wat er nu nog aan ontbreekt is ervaring." Aldus Wolff


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;