Menu
© Red Bull
Nieuws

Snelste pitstop ooit gemaakt door Red Bull

9 reacties | 2312x gelezen
18-11-2019 18:47

ozzyexowaw | Max Verstappen heeft tijdens zijn gewonnen wedstrijd in de GP van Brazilië de snelste pitstop ooit gemaakt in de Formule 1.

Bron: Formula1.com

Max zijn eerste bandenwissel tijdens de race op het circuit van Interlagos ging in 1,82 seconde(!). Dat was 0,06 seconde sneller dan het vorige record van 1,88, dat ook al op naam stond van de Nederlandse coureur van Red Bull. Die pitstop maakte hij tijdens de Grote Prijs van Duitsland eerder dit jaar. Waarin Max ook de wedstrijd wist te winnen.

Verstappen maakte zijn eerste stop in Brazilië één ronde later dan Lewis Hamilton van Mercedes. De stop moest onwijs snel gebeuren, om er zo voor te zorgen dat hij voor Hamilton kon terugkeren op het circuit. Dat lukte niet, omdat de eveneens gestopte Pool Robert Kubica van Williams hem hinderde bij het uitrijden van de pitstraat.

Red Bull racing heeft inmiddels al vijf keer de snelste pitstop weten binnen te halen onder de twee seconden, het enige andere team die onder de twee seconden een pitstop wist te maken is het team van Williams. Die hebben twee keer onder de twee seconden een pitstop weten te maken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;