Menu
© Pirelli
Nieuws

Binotto: "Race was voor Ferrari verschrikkelijk"

5 reacties | 1458x gelezen
04-11-2019 07:28

ewald | De afgelopen Grand Prix van de Verenigde Staten is de voor Ferrari mogelijk de slechtste race van het seizoen geweest.

Bron: Sky

Mattia Binotto, teambaas bij Ferrari, heeft het dan ook over een verschrikkelijke race. Wat de oorzaak hiervan was is volgens Binotto onduidelijk.

Hij laat tijdens een interviews dan ook ongezouten zijn mening weten over de afgelopen race. "Er is hier geen uitleg voor. Het was gewoon erg beneden de maat. De race was voor ons erg lastig. Zeg maar rustig en verschrikkelijke race. Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor. Ik hoop dat we hier wat van leren. We moet gaan analyseren waar de problemen lagen en ervoor zorgen dat het niet meer voorkomt."

Binotto was wel te spreken over de actie van Sebastian Vettel naar Lewis Hamilton toe. Hij nam uitgebreid de tijd om Lewis Hamilton te feliciteren met zijn wereldtitel. "Vettel weet als geen ander hoe het is om een titel te winnen. Dat zie je dan ook aan de manier waarop hij Hamilton feliciteert." Aldus Binotto


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Geeke
Silver Member

Tja, ook al ontkent Ferrari het, maar het lijkt mij wel duidelijk dat de aantijgingen over het brandstofverbruik wel degelijk waar zijn. Als ze de volgende race weer langzamer zijn neem ik het voor waar. Jammer dat de FIA daar geen openheid over geeft, daar moet je eerlijk over zijn. Want als het illegaal was dan hebben ze een hoop illegale punten gescoord.

1 04-11-2019 10:24:07
Speedster
Bronze Member

Of het illegaal WAS is een discussie. Nu zou het illegaal zijn omdat FIA heeft aangegeven dat deze aanpassing niet mag. Het dikke regelementenboekwerk moet er op nageslagen worden om uitsluitsel te geven of Ferrari illegaal is bezig geweest. Staat er niets over in dan heeft ferrari zich aan de regeltjes gehouden....zijn ze al dan niet per ongeluk "slim" geweest. Wel vanuit gaande dat wat Olav vertelde zo is.

04-11-2019 11:42:50
bvonk
Moderator

Iedereen zoekt de grenzen op dus dat kun je Ferrari niet kwalijk nemen. Maar is wel raar dat er pas naar gekeken word als een andere team voorstelt om hetzelfde te gaan doen. Dan is er eigenlijk iets goed mis met het controle systeem van de FIA.

We zullen de komende races gaan zien welk effect het echt heeft. Ben helemaal geen Ferrari fan maar was ergens wel mooi dat ze weer mee leken te doen, al ging het niet meer om de titels.

1 04-11-2019 12:47:53
F1Fan76
Moderator

Maar dat gesjoemel heeft max wel zijn 3e plaats in het WK gekost. Wellicht dat hij het nog goed kan maken als blijkt dat Ferrari nu ineens de vorm van voor de zomerstop aanneemt. Ik denk dat ze door de mand zijn gevallen.

04-11-2019 22:42:54
Geeke
Silver Member

Dat denk ik ook, de tekenen lijken er heel erg op, waar rook is, is vuur. Hun verhaal over de afstelling is onzin, maar we zullen het zien de komende races. Waarschijnlijk was het niet illegaal omdat het niet beschreven was in de reglementen, dit hebben ze verduidelijkt en daarmee moest Ferrari het weer aanpassen. Slim inderdaad maar het heeft niet lang geduurd. Hopelijk komen de drie top teams nu weer dichter bij elkaar. Ik begin wel steeds meer respect voor RB te krijgen, ze zijn een beetje de underdog maar vechten zeer goed.

0 05-11-2019 09:48:43
;