Menu
© Red Bull
Nieuws

Albon sinds de zomerstop beter dan Verstappen

2 reacties | 2345x gelezen
29-10-2019 08:08

ewald | Sinds dat Alexander Albon in de zomer plaatsnam in een stoeltje bij Red Bull heeft hij meer punten gescoord dan Max Verstappen.

Bron: Racefans

Voor de Grand Prix van Mexico had Albon zeventien punten meer gescoord dat zijn teamgenoot. Na de race is de afstand verder uitgelopen.

Voor Verstappen was de Grand Prix van Mexico niet de race waar hij op gehoopt had. Uiteindelijk eindigde hij op een zesde plaats. Albon eindigde één plek voor hem op een vijfde plaats. Alexander Albon heeft nu 53 punten gescoord in een zestal races. Max Verstappen blijft hangen op 39 punten over dezelfde races.

"Wat niemand verwacht had gebeurd. Alexander Albon heeft sinds de zomerstop meer punten gescoord dan Max Verstappen." Verstappen heeft sinds de zomerstop best wel veel pech gehad. Hij is tweemaal uitgevallen. Ook moest hij door grid-straffen of incidenten aan een inhaalrace beginnen om nog in de punten te rijden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Meer punten scoren wil niet meteen altijd zeggen dat een coureur beter is, in een weekend kan een hoop gebeuren. Wat ook het geval is geweest bij Max. Zie Albon geen race winnen, hij maakt goed zijn rondes maar is geen bedreiging voor de Ferrari's of Mercedessen en dat is Max op een goede dag wel.

1 29-10-2019 14:01:47
Mathon
Bronze Member

Mee eens, maar ook niet mee eens.
Albon is inderdaad (nog) geen bedreiging voor Ferrari en Mercedes en ik zie hem ook geen races winnen en weet ook niet of hij in de toekomst wel die stap gaat maken.

Maar punten scoren is wel waar een coureur op afgerekend wordt. Er zijn al vaker mensen kampioen geworden terwijl ze niet de beste coureur in het veld waren, maar toevallig de beste auto hadden. En dat komt in de statistieken niet naar voren. Dus punten pakken is het enige dat telt.

En uiteraard kan Max op een goede dag de Ferrari's en de Mercedessen wel verslaan, maar met af en toe een goede dag wordt je geen kampioen en kom je ook niet in de geschiedenisboeken. Hoogstens met een vermelding van "veel potentie maar het kwam er niet uit".

Ik heb het idee dat Max de eerste helft van het seizoen berekender reed dan de tweede helft. Hij maakt nu weer wat meer do-or-die acties die soms goed aflopen, maar soms ook niet.

Als hij de rust behoud en berekenend rijdt kan Albon hem nu niet bijhouden en volgende jaren ook niet.

Of Max ooit kampioen gaat worden hangt meer af van Max, dan van het materiaal waarmee hij gaat rijden ben ik bang.

01-11-2019 12:47:13
;