Menu
© Ferrari
Nieuws

Vettel: "Strategie kon wat beter"

2 reacties | 1901x gelezen
28-10-2019 08:47

ewald | Sebastian Vettel is blij met zijn tweede plaats in de Grand Prix van Mexico.

Bron: Formule1nieuws

Toch is hij van mening dat er meer ingezeten had. Het team heeft volgens hem wat steken laten vallen. Met name op het tactische vlak.

"Het draaide helemaal om de tactiek in de Grand Prix van Mexico. Doordat de harde banden langer meegingen dan we hoopte konden zowel Lewis als ik gaan voor een één-stopper. Ik ben van mening dat we niet optimaal hebben geprofiteerd van deze kans. e tactiek hadden we wat aan kunnen scherpen. We hadden beter gekund."

Vallteri Bottas werd derde en is erg tevreden met zijn derde plek. Hij verloor dan wel van zijn teamgenoot Hamilton, maar dat kwam omdat hij vanaf een lagere positie op de grid moest starten. "Ik heb het in dat opzicht goed gedaan. Gezien onze strategie had het in mijn ogen niet beter gekund." Hierdoor doelt hij op de gok om de twee-stopper te hanteren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Geeke
Gold Member

Zelf heeft hij aangegeven langer door te willen rijden, dat was achteraf ook niet de juiste keuze geweest. Het was een ietwat verwarrende race qua strategieën, wel erg interessant.

0 28-10-2019 11:27:08
Garfield
Senior Member

Het langer kunnen rijden op een set banden is natuurlijk wel bij ieder merk anders. Je hebt dit jaar gezien dat Mercedes normaliter veel langer met een set kan rijden. Veel langer dan de Red Bull en Ferrari. Het zegt nog niet dat Vettel ook zoveel rondjes had kunnen rijden en zo snel.

0 28-10-2019 16:53:57
;