Menu
© Ferrari
Nieuws

FIA moet uitleg geven over Ferrari-motor

12 reacties | 4586x gelezen
18-10-2019 09:13

ewald | Er zijn opnieuw twijfels of de Ferrari-motor wel legaal is. Ferrari heeft na de zomerstop een ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt. Andere teams stelen hier vragen bij.

Bron: Motorsport

Andere teams willen nu graag van de FIA weten of ze hetzelfde concept als Ferrari kunnen gaan hanteren of dat ze dan de regels overtreden. Het voordeel zou op sommige banen maar liefst acht tienden per ronde opleveren. Volgens Mercedes zou dit belachelijk zijn.

Eén van de geruchten is dat er bewust een lek is gecreëerd door Ferrari in de motor. Hierdoor kunnen ze wat extra olie verbranden. Dit zou ervoor zorgen dat er extra vermogen vrijkomt. Er zijn hier vragen over gesteld door de verschillende teams. Tot nu toen is er nog geen antwoord gekomen. Volgens de FIA is er bij hun nog geen officieel protest ingediend.

Het afgelopen jaar heeft de FIA ook al onderzoek gedaan naar het toevoegen van olie aan de brandstof. Toen is er niets uitgekomen.

Een maand geleden is de motor van Ferrari door de FIA onderzocht. Er was wederom niets illegaals gevonden. Het blijft wel vreemd dat Ferrari over 50 pk meer beschikt dan de concurrentie. Volgens Lewis Hamilton verloor Mercedes zes tienden op het rechte stuk in de Grand Prix van Japan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;