Menu
© Mercedes
Nieuws

Hamilton: "Verwacht geen wereldtitel in Mexico"

10 reacties | 2230x gelezen
16-10-2019 09:52

ewald | Lewis Hamilton denkt dat hij nog geen wereldkampioen kan worden bij de Grand Prix van Mexico.

Bron: Motorsport

Deze wordt over twee weken gereden. Om wereldkampioen te worden zal hij moeten winnen met een verschil van 78 punten ten opzichte van Valtteri Bottas.


Als we naar de huidige wereldkampioen-stand kijken dat zien we dat Bottas een achterstand heeft van 64 punten op Hamilton. Hamilton zou dus minimaal 12 punten uit moeten lopen. In het gunstigste geval pakt Bottas geen enkel punt. Dan zou een vierde plek genoeg zijn voor Hamilton. Als Hamilton wint in Mexico dan moet Bottas minimaal vierde worden. Mits hij niet ook de snelste ronde pakt.

"Vanwege hoe de auto is afgesteld is Mexico over het algemeen de slechtste race van het seizoen. Het zal een zwaar weekend worden. De laatste jaren waren niet om over naar huis te schrijven op dit circuit. Ik ga er dan ook vanuit dat ik niet de wereldtitel ga pakken in Mexico. Ik zal er nog een paar races voor moeten vechten."

"Het circuit heeft lange rechte stukken. Het is erg lastig om daar Ferrari te verslaan. Ik denk dat we hen niet in kunnen halen op de recht stukken. Naast Ferrari is McLaren ook serieus snel en zal Red Bull ook wel van knokken voor de overwinning." Aldus Hamilton


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;