Menu
© Red Bull
Nieuws

Er komt geen raceweekend van twee dagen

9 reacties | 2242x gelezen
15-10-2019 12:15

ewald | Het afgelopen weekend hebben we kunnen ondervinden hoe een tweedaagse opzet van een Grand Prix eruit kan gaan zien.

Bron: Formule1nieuws

Dit kwam door de tyfoon die over Japan ging het afgelopen weekend. De derde vrije training werd geschrapt. De kwalificatie en de race werden op dezelfde dag gereden. Meerdere personen zouden dit ook in de toekomst zo willen.

Als dit zo gedaan zou worden dan hebben de teams meer rust. Dat zou meer dan welkom zijn met de huidige invulling van het kalender. De topman van de Formule1, Ross Brawn, heeft al laten doorschemeren dat het er de komende jaren niet gaat komen.

"De zondag staat dan wel garant voor een goede show als we het op één dag zouden doen. Echter zou je dan de andere raceklassen moeten verplaatsen naar de dagen ervoor. Het merendeel van de organisaties willen drie dagen hebben."

"Het format van de vrijdag wordt waarschijnlijk wel aangepast. Over het hoe en wat kan ik nu nog niets zeggen. De rest van het weekend blijft onaangetast. De kwalificatie op de zaterdag en de race op zondag. We zijn wel aan het kijken of we de teams een dag later kunnen laten aankomen. Dit met de toenemende aantal races van 22 volgend jaar." Aldus Brawn


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;