Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull haalt het niet bij Ferrari

10 reacties | 2622x gelezen
15-10-2019 08:25

ewald | Volgens Helmut Marko heeft Red Bull op het moment nog een achterstand op de concurrenten Mercedes en Ferrari.

Bron: Auto , motor und sport

Het was de bedoeling dat Red Bull na de zomerstop mee zou kunnen rijden voor de overwinning. Helaas is dat op heden nog niet het geval.

Volgens Marko is er nog steeds een duidelijk verschil tussen Red Bull en de andere teams. "We zien dat we in de kwalificaties nog duidelijk minder presteren dan de concurrentie. Op het rechte stuk verliezen we acht tiende per ronde. In de race zien we wel dat we ongeveer gelijk zijn aan Mercedes."

Op het moment wordt er veel onderhandeld over de regelwijzigingen die in 2021 van kracht moeten gaan. Eén van de regels zou zijn dat het ontwikkelen van verbrandingsmotoren verboden wordt. Als dit doorgaat is het niet zeker of Honda wel actief blijft in de Formule1. Het besluit van Honda wordt pas genomen als alle regels definitief zijn.

Marko pleit wel voor een kostenbesparing in 2021. "Het wordt nu gewoon te duur. Er blijft niemand meer over als we het niet goedkoper maken. Het bevriezen van de kosten werkt alleen maar als iedereen zich op dezelfde hoogte als Ferrari bevindt. Dat is nu nog niet het geval. " Aldus Marko


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;