Menu
© Ferrari
Nieuws

Leclerc: "Ook Vettel moet teamorders opvolgen"

2 reacties | 1131x gelezen
10-10-2019 10:03

ewald | Teamorders komen bij alle teams voor. Zo ook bij Ferrari. Charles Leclerc vindt het vanzelfsprekend dat de teamorders opgevolgd worden.

Bron: Racefans

Dat zegt hij nadat er vragen gesteld waren naar de situatie tussen hem en Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel heeft al meerdere keren een teamorder om Charles Leclerc voorbij te laten gaan in de wind geslagen. Volgens hem was dat omdat Hamilton te kort achter de Ferrari's reed. Het team heeft toen besloten om hier geen verdere acties op te ondernemen en het te laten voor wat het was. Later in de race viel Vettel stil.

"Het is al vanaf het begin van het seizoen duidelijk dat teamorders opgevolgd moeten worden. Ik heb het er hier dan ook over gehad na de race met Mattia Binotto. Op het moment dat de teamorders er kwamen was het plan niet helemaal duidelijk voor ons als coureur. Ik denk dat we er voor moeten waken dat dit nog een keer gebeurt." Aldus Leclerc


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

hoor ik daar ruzie in de Ferrari tent... Vettel wil natuurlijk zijn nr1 status niet laten afsnoepen,
wat begrijpelijk is, maar aan de andere kant geeft Vettel het wel heel moeilijk om Leclerc bij te houden...
en een Vettel onder druk, is geen goede Vettel

0 10-10-2019 16:31:51
Jan1947
Bronze Member

Als Vettel de teamorders niet wil opvolgen moet hij dat zeggen voordat de wedstrijd begint. Maar teamorders opvolgen zolang ze in je voordeel zijn en ze niet opvolgen als ze niet in jouw voordeel zijn is een waardeloze mentaliteit.

0 10-10-2019 17:32:42
;