Menu
© Red Bull
Nieuws

Grand Prix van Japan doorslaggevend voor Verstappen en Leclerc

2 reacties | 1762x gelezen
09-10-2019 08:56

ewald | De komende Grand Prix van Japan zal de belangrijkste zijn voor het wereldkampioenschap.

Bron: GrandPrix Radio

Vooral voor Lewis Hamilton. Hij kan ervoor zorgen dat er een Mercedes-coureur er met de wereldtitel er vandoor gaat.

Mocht het zo het geval zijn dan betekend dt automatisch dat Max Verstappen geen wereldkampioen meer kan worden. Met het oog op de huidige WK stand was dat ook haast al onmogelijk voor Max Verstappen. Echter er in de aankomende race de genadeklap gegeven worden.

Als Max Verstappen, Sebastian Vettel of Charles Leclerc nog iets uit willen halen in het kampioenschap dan zullen ze meer punten moeten halen dan Lewis Hamilton. Leclecr zou minstens vier punten meer moeten halen, Verstappen zeven en Vettel maar liefst 25 punten meer. Als Hamilton gaat winnen in de Grand Prix van Japan dan wordt hij minimaal tweede in het klassement.

De beslissing wie er wereldkampioen gaat worden kan vallen in de Grand Prix van Mexico. Dat was ook in het race-jaar 2019 in 2018 het geval.
De beide races werden toen gewonnen door Max Verstappen. Hamilton ging er met de titel vandoor. De race van Mexico word staat op de kalender voor zondag 27 oktober.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Geeke
Silver Member

Ik ben toch erg benieuwd naar dit weekend. Sta ik zaterdag misschien voor niets zo vroeg op? ( Ik woon op de Canarische Eilanden waar het nog een uur vroeger is). De orkaan komt wel heel erg dichtbij met windsnelheden die de kwalificatie onmogelijk maken. In dat geval doen ze het een dag later en de race erna. Ik hoop op regen maar zeker niet op een race waar ze ronde na ronde achter de safetycar rijden. Honda gaat natuurlijk de motor zo ver mogelijk open draaien, kan spectaculair worden maar ook eindigen in een teleurstelling. Daarbij is Max goed in de regen maar kan ook pech hebben. Dat Lewis wereldkampioen wordt is al duidelijk, wanneer maakt me dan ook niet veel meer uit. Dat vind ik niet zo spannend. En dan hebben we Vettel vs Leclerc, de strijd is daar losgebarsten. Leclerc is sneller maar Vettel is nu met deze snelheid van Ferrari gemotiveerder dan de laatste jaren, daar zit ook nog potentiƫle spanning in. Al met al geloof ik dat ik niet veel koffie nodig zal hebben, althans dat hoop ik :)

0 09-10-2019 10:23:31
KawaEd
Senior Member

Hij heeft in ieder geval alvast een proefritje gemaakt in de Honda RA272.......de nieuwe auto voor seizoen 2020/2021........hahahahahahaha.......

0 09-10-2019 11:33:51
;