Menu
© Pirelli
Nieuws

Mercedes: "We waren kansloos tegenover Ferrari"

3 reacties | 1696x gelezen
23-09-2019 09:48

ewald | Het was een grote gok die Sebastian Vettel nam in de Grand Prix van Singapore.

Bron: Formule1nieuws

De gok pakte voor hem erg goed uit. Door een undercut kwam Sebastian Vettel voorop te rijden. De concurrenten hadden hier niet op gerekend en waren totaal verrast.

De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, gaf in een interview na de race van Singapore toe dat zijn team totaal verrast werd door de actie van Sebastian Vettel. "Het leek wel of de undercut compleet uit het niets kwam. We konden hier dan ook niet goed op anticiperen. Het was een gewaagde naar erg goede gok van Vettel."

"De tactiek van Vettel bleek vele malen sneller te zijn. Niemand had dat voorzien. Dat is de reden dat we niet konden winnen. Het is jammer dat we achter de feiten aanreden tijdens de Grand Prix van Singapore." Aldus Wolff


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Geeke
Gold Member

Ik begreep niet waarom ze Hamilton zo lang lieten doorrijden. Hij verloor iedere ronde tijd en het voordeel van langer doorrijden konden ze ook inschatten dat dat tegen zou vallen, Bottas liet hem nog voorbij en verloor ongeveer 3 seconden daardoor.

0 23-09-2019 11:09:56
Garfield
Senior Member

Dat Hamilton zo lang doorreed was gewoon tactiek. Ze wachten op een safety car. Die kwam alleen veel te laat. Daarna had hij nog alle kans, want met al die safety cars kon hij zijn nieuwere banden altijd lekker sparen. En toch kon hij Max niet voorbij komen.
Volgende week zal Mercedes wel weer meer van zich laten horen.

1 23-09-2019 17:25:21
Geeke
Gold Member

Maar de rest konden hun banden ook besparen... Ik geloof dat Ferrari een truc uit de doos heeft gehaald, het verschil is te plotseling. Zou me niets verbazen als ze daar weer iets "illegaal" gaan vinden.

23-09-2019 18:33:16
;