Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari: "Downforce is nu belangrijk"

9 reacties | 2456x gelezen
18-09-2019 13:15

ewald | Het was niet echt verrassend dat Charles Leclerc won in Spa en Monza.

Bron: Autosport

Dat Ferrari de krachtigste motor heeft van de Formule1 is al langer bekend. Zowel Spa als Monza kennen lange baanstukken die recht zijn dus daar heeft Ferrari dan zijn voordeel aan. Maar het is volgens de teambaas van Ferrari. Mattia Binotto niet alleen de motor die voor de recente prestaties zorgde.

"We moeten ook kijken naar de aerodynamica van de auto. De snelheid die we nu hebben wordt verkregen door een samenspel van de powerunit en het chassis. Dat moet dan wel passen op het circuit waar we dan op rijden. De afgelopen races blijkt de combinatie goed te werken. We zijn nu druk aan het sleutelen om meer downforce te krijgen zodat we ook de strijd aan kunnen gaan op andere circuits."

Zowel Leclerc als Vettel beseffen dat Ferrari niet echt favoriet is in de komende races. Het zal niet aan de snelheid liggen want die is er wel. De titel van het constructeurs-kampioenschap zit er dan ook waarschijnlijk niet echt is. De pijlen zijn er nu op gericht om er voor te zorgen dat alle onderdelen van de auto op
elkaar afgestemd worden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;