Menu
© Ferrari
Nieuws

Schorsing dreigt voor Vettel

9 reacties | 6626x gelezen
17-09-2019 07:57

ewald | Sebastian Vettel moet ervoor zorgen dat hij de komende drie races geen strafpunten meer krijgt tijdens de Grand Prix.

Bron: Formule1nieuws

Op dit moment heeft hij een negental strafpunten. Mocht hij drie strafpunten hier bovenop krijgen dan wordt hij voor één Grand Prix geschorst.

Strafpunten die in de Grand Prix uitgedeeld worden zijn twaalf maanden geldig. Na deze tijd vervallen ze. De eerste strafpunten van Vette; vervallen pas na de Grand Prix van Japan. Tot die tijd is het dus oppassen geblazen.

Het eerste startpunt van de reeks kreeg Vettel in de VS tijdens de eerste training. De Ferrari-coureur was vergeten om zijn snelheid aan te passen na het vertonen van de rode vlag. Hij kreeg hier een tweetal strafpunten voor en een gridstraf van drie plaatsen. Op 20 oktober komen deze twee punten te vervallen.

Vettel moet dis uitkijken in de Grand Prix van Singapore, Rusland en Japan. Krijgt hij in de komende periode er drie punten bij dan zal hij worden geschorst voor één race. Als dat zo is dan zal hij waarschijnlijk worden vervangen door Brendon Hartley. Dis maakt momenteel deel uit van het ontwikkelingsteam van Ferrari.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;