Menu
© McLaren
Nieuws

Brown: "F1-kalender moet anders voor meer afwisseling"

9 reacties | 2541x gelezen
04-09-2019 09:40

ewald | Volgens Zak Brown, de baas van McLaren, is het maximale aantal races in het seizoen wel bereikt.

Bron: Motorsport-total

Hij zegt in een interview wel een idee te hebben hoe Liberty Media meer diversiteiten kan krijgen in verschillende landen. Zonder dat het aantal races uit te breiden.

In 2020 komen de races van Nederland en Vietnam op de kalender te staan. Dat zorgt ervoor dat het totaal aantal races op 22 komt. Dat zijn de meeste races in één seizoen tot nu toe. Volgens Brown is dat ook het maximaal haalbare races. Om toch meer landen aan te doen pleit hij voor een rotatiekalender.

Hij denkt dan aan een rotatieschema van twee jaar. Dat zou ook beter zijn voor de circuits die het financieel zwaar hebben. Er zouden wel een aantal vaste Grand Prix zijn die ieder jaar verreden moeten worden. Denk hierbij aan de races van Monte Carlo, Sochi en Abu Dhabi.

"Dit werkt ook met andere sporten. We zien dat het WK voetbal en de Olympische spelen. Die zijn iedere keer weer op een andere plaats. Wel moet je er dan voor waken dat de races in de buur blijven. Je kan de races van Nederland en Spanje en de race van Oostenrijk en Duitsland prima met elkaar afwisselen. Hiermee zouden we ieder jaar weer een andere kalender kunnen maken zonder uit te breiden." Aldus Brown


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;