Menu
© Renault
Nieuws

Antoine Hubert overleden na tragisch Formule-2 ongeval op Spa

9 reacties | 3637x gelezen
01-09-2019 09:23

F1Fan76 | Treurige berichten vanaf Spa Francorchamps: Formule-2 coureur Antoine Hubert is aan de gevolgen van een zwaar ongeval tijdens de hoofdrace overleden

Bron: motorsport-total.com

Antoine Hubert heeft het zware ongeval op zaterdag tijdens de hoofdrace van de formule-2 op Spa-Francorchamps niet overleeft. De FIA bracht zaterdagavond een Officiële mededeling dat de 22 jarige Fransman aan zijn verwondingen is overleden.

Juan Manuel Correa die ook bij het ongeval betrokken was, zou zich volgens de FIA in een stabiele toestand bevinden en zou in een ziekenhuis in Luik worden behandeld. Giuliano Alesi, die eveneens bij het ongeval betrokken was mocht na een onderzoek in het Medical Center aan het circuit weer gaan.

Hubert was in de tweede ronde van de hoofdrace hard in de bandenstapel geraakt en kwam dwars op de baan tot stilstand. Correa kwam op dat moment met hoge snelheid aanstormen en kon hem niet meer ontwijken.

Op 22 september 1996 werd Hubert in Lyon geboren. Hij begon zijn carrière in 2006 met karten. In 2013 maakte hij zijn debuut in de Franse Formule 4, die hij dat jaar meteen wist te winnen.

De officiele mededeling van de FIA als volgt:

The Federation Internationale de l'Automobile (FIA) regrets to advise that a serious incident involving cars #12, #19 and #20 occurred at 17:07 on 31/08/19 as a part of the FIA Formula 2 Sprint Race at Spa-Francorchamps, round 17 of the season.
The scene was immediately attended by emergency and medical crews, and all drivers were taken to the medical centre.
As a result of the incident, the FIA regrets to inform that the driver of car #19, Antoine Hubert (FRA), succumbed to his injuries, and passed away at 18:35.
The driver of car #12, Juan-Manuel Correa (USA), is in a stable condition and is being treated at the CHU Liège hospital. More information on his condition will be provided when it becomes available.
The driver of car #20 Giuliano Alesi (FRA) was checked and declared fit at the medical centre.
The FIA is providing support to the event organisers and the relevant authorities, and has commenced an investigation into the incident.

UPDATE Juan Manuel Correa is geopereerd. Hij zou beide benen hebben gebroken en letsel aan zijn rug hebben opgelopen. Hij zou verder in een stabiele toestand verkeren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;