Menu
© Pirelli
Nieuws

Binotto: “We hebben als team fouten gemaakt”

10 reacties | 2434x gelezen
19-08-2019 10:01

ewald | Dit jaar verloopt, voor Ferrari, niet helemaal zoals ze gehoopt hadden.

Bron: Motorsport

We zijn nu halverwege het seizoen en ze lopen achter de feiten aan. In de race naar de titel is Mercedes als uit het zicht verdwenen. Ook team Red Bull is momenteel sneller dan Ferrari. Volgens de teambaas Mattia Binotto komt dat door eerder genomen beslissingen.

Het begon al in de eerste Grand Prix in Australië. Charles Leclerc en Sebastian Vettel moesten alle zeilen bijzetten om aan te haken bij Mercedes. Dat hadden ze niet verwacht na een succesvolle wintertest in Barcelona. "De verrassing ws erg groot. We hadden verwacht dat we net zo snel zouden zijn als Mercedes. Dat viel even tegen."

Nu in de zomerstop kijkt Binotto terug op de tegenvallende resultaten. Hij is tot de conclusie gekomen dat het voor een root deel te maken heeft met de aerodynamica van de auto. "De nieuwe banden van Pirelli hebben veel meer downforce nodig om op temperatuur te komen. Achteraf gezien hadden we meer moeten investeren in de downforce van de wagen. Dan hadden we beter met de banden kunnen omgaan. De beslissing om dat niet te doen heeft ons veel punten gekost." Aldus Binotto


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;