Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Alexander Albon vervangt per direct Pierre Gasly bij Red Bull

6 reacties | 1876x gelezen
12-08-2019 12:39

Gallardo | Zojuist is bekend gemaakt dat Alexander Albon vanaf de Belgische Grand Prix het stoeltje van Pierre Gasly gaat overnemen. Gasly lag al langere tijd onder vuur door zijn ondermaatse prestaties. “Het team gaat de komende 9 races benutten en observeren of Alexander ook in 2020 kan uitkomen voor Red Bull”, aldus een officieel persbericht van vanochtend door Red Bull.

Bron: Motorsport-total.com

Voor Pierre Gasly lijkt het allemaal bitter te zijn, ondanks zijn éénmalige opleving in Silverstone heeft hij nooit in de buurt van team collega Max Verstappen kunnen komen, met als diepte punt de afgelopen Grand Prix in Hongarije waar in hij op 1 ronde werd gereden door Verstappen. Exhter ook in Duitsland kon hij geen vuist maken en moest zelfs zijn meerdere erkennen in beide Toro Rosso rijders. Reden voor de tem leiding om Gasly terug te zetten naar Toro Rosso en Albon door te laten gaan richting Red Bull.

“Het grootste probleem is dat Pierre zich in het geheel niet kan mengen aan de voorzijde van het veld”, aldus een geërgerde Christian Horner. “Hij moet in de zomer break zijn tijd nemen om zich te gaan herpakken en zich concentreren op de resterende 9 races die resten in dit seizoen. Dat Pierre over voldoende snelheid beschikt zijn wij van overtuigd, echter komt dat er op de baan op dit moment in het geheel niet uit”, besluit Horner.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Gallardo
Hoofdredacteur

Dat Gasly vervangen word is niet verrassend, wel de keuze voor Albon. Alexander Albon is een groot talent maar ik had echt Kvyat verwacht.

Ik ben heel benieuwd hoe Albon het naast Max gaat doen.

0 12-08-2019 13:38:41
RuudK
Silver Member

Dat er iets ging gebeuren in logisch. Hoop alleen dat ik het mis heb maar vermoed dat deze stap te vroeg komt voor Albon. Denk dat voor Albon het beter zou zijn geweest eerst 2 seizoenen ervaring op te doen bij Toro Rosso. Maar misschien heb ik het mis, hoop dit van harte voor Albon.

0 12-08-2019 13:41:44
Jan1947
Bronze Member

Ik verwacht wel iets van Albon. Hij is op de baan best brutaal en hij is niet echt onder de indruk van anderen. Het is een koele kikker. Best al mooie gevechten van hem gezien. Ik vind dit een betere beslissing dan om Kvyat weer naar het hoofdteam te halen

0 12-08-2019 18:30:20
bvonk
Moderator

Erg harde wereld de F1 maar dit is wel erg hard en vraag me af of het verstandig is of gewoon een paniek beslissing. Natuurlijk deed Gasly het niet goed maar om hem nu al te vervvangen. Hij had in elk geval nog F1 ervaring op de banen die dit seizoen nog komen. Dat heeft Albon niet en dat zou hij bij Toro Rosso net zo goed kunnen ervaren. Gaat er bij mij dus niet in dat dit een beslissing is voor de langer termijn.

Ben wel benieuwd en zal niet vreemd kijken als er volgend jaar weer iemand anders of weer Gasly naast Max zit. Of zou Ricciardo zin hebben om terug te komen?

0 13-08-2019 14:47:04
arts3
Bronze Member

Als je het constructeurs kampiooenschap bekijkt Dan staat Mb op 488.
Ferrari op 288 en Honda op 244p.Redbull gaat er nu alles aan doen om nog 2e
Te worden,dit seizoen.Doel heiligt de middelen.Arme Gasly.Hij kwam vorig jaar echt bovendrijven,maart nu hard a/d kant gezet.

0 13-08-2019 16:14:11
KawaEd
Senior Member

Ik zou keihard wraak nemen door naar de DTM te verhuizen en laten zien uit wat voor hout (Gasley) is gesneden. Ik denk zelf dat RB hem te weinig de kans/tijd heeft gegeven om zich te ontwikkelen. En vergelijken met Max kun je op dit moment met geen enkele andere coureur....!
Ben het met BVonk eens,.

0 15-08-2019 17:00:21
;