Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Alexander Albon vervangt per direct Pierre Gasly bij Red Bull

15 reacties | 3775x gelezen
12-08-2019 12:39

Gallardo | Zojuist is bekend gemaakt dat Alexander Albon vanaf de Belgische Grand Prix het stoeltje van Pierre Gasly gaat overnemen. Gasly lag al langere tijd onder vuur door zijn ondermaatse prestaties. “Het team gaat de komende 9 races benutten en observeren of Alexander ook in 2020 kan uitkomen voor Red Bull”, aldus een officieel persbericht van vanochtend door Red Bull.

Bron: Motorsport-total.com

Voor Pierre Gasly lijkt het allemaal bitter te zijn, ondanks zijn éénmalige opleving in Silverstone heeft hij nooit in de buurt van team collega Max Verstappen kunnen komen, met als diepte punt de afgelopen Grand Prix in Hongarije waar in hij op 1 ronde werd gereden door Verstappen. Exhter ook in Duitsland kon hij geen vuist maken en moest zelfs zijn meerdere erkennen in beide Toro Rosso rijders. Reden voor de tem leiding om Gasly terug te zetten naar Toro Rosso en Albon door te laten gaan richting Red Bull.

“Het grootste probleem is dat Pierre zich in het geheel niet kan mengen aan de voorzijde van het veld”, aldus een geërgerde Christian Horner. “Hij moet in de zomer break zijn tijd nemen om zich te gaan herpakken en zich concentreren op de resterende 9 races die resten in dit seizoen. Dat Pierre over voldoende snelheid beschikt zijn wij van overtuigd, echter komt dat er op de baan op dit moment in het geheel niet uit”, besluit Horner.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;