Menu
© Red Bull
Nieuws

Nederlandse Grand Prix niet bereikbaar per auto

10 reacties | 3884x gelezen
08-08-2019 12:42

ewald | Het grote woord is eruit. De fans die strak de Nederlandse Grand Prix willen bezoeken kunnen definitief niet met de auto komen.

Bron: Gemeente Zandvoort

Het circuit in Zandvoort zal alleen per openbaar vervoer, de fiets of lopend te bereiken zijn. Dat zou te maken hebben de te verwachtte overlast en luchtvervuiling.

De gemeente heeft besloten om alle auto's tijdens het Formule1 weekend te weren uit Zandvoort. Alleen medewerkers van de organisatie en bewoners mogen in Zandvoort parkeren. Dit om ervoor te zorgen dat er geen verkeerschaos veroorzaakt wordt. Alle auto's zullen al bij de omliggende snelwegen verwezen worden naar de parkeerplaatsen die ingericht gaan worden.

De organisatie en de Gemeente Zandvoort gaan ervan uit dat een groot deel van de 125.000 bezoekers per dan in de buurt zullen overnachten. Er zal een camping voor de fans worden ingericht en de organisatie heeft een optie op 8000 hotelkamers in de buurt.

Het ligt voor de hand dat de meeste mensen per trein willen komen. Het probleem is dat de trein op dat traject niet berekend is op tienduizenden bezoekers per dag. ProRail is nu al begonnen om de bovenleidingen aan te passen zodat ze de capaciteit kunnen vergroten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;