Menu
© Pirelli
Nieuws

Bottas: "Volgende keer geef ik minder ruimte aan Hamilton"

5 reacties | 1744x gelezen
07-08-2019 09:50

ewald | In de eerste ronde van de Grand Prix van Hongarije was het nog even spannend.

Bron: Motorsport

De Mercedes teamgenoten, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren tijdens de eerste bochten van de race hevig met elkaar in gevecht. Na afloop van de race stelt Bottas dat hij eigenlijk nog agressiever had moeten rijden.

Bottas, die eigenlijk de tweede coureur is van Mercedes, had in het begin van de race een voorsprong op Hamilton. Hij had de kwalificatie beter gereden. In de derde bocht werd hij echter al ingehaald door Hamilton. Achteraf was Bottas niet blij met de manier waarop dat gegaan was.

"Het gevecht was op de limiet. Lewis gaf haast geen ruimte weg. Ik denk de volgende wel twee keer na voordat ik hem de ruimte geef. Ik verloor het gevecht omdat ik hem teveel ruimte had gegeven." Aldus Bottas

Teambaas Toto Wolff is het hier niet mee eens. Hij vond dat het wel erg close was tussen de twee rijders tijdens de strijd. "Na de race hebben we dit ook besproken met het team. Vanuit het teambelang is een strijd voeren op deze manier niet wenselijk. Ze moeten elkaar de ruimte geven."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RuudK
Silver Member

Handig met contractonderhandelingen voor de deur om te zeggen dat je richting je teamgenoot (en zeer waarschijnlijk aankomend wereldkampioen) meer risico gaat nemen ....

0 07-08-2019 10:11:16
F1Fan76
Moderator

Dat moet hij niet zeggen, maar eens een keer doen. Als Mercedes hem laat vallen kan hij beter aan de bak bij een ander als hij zijn ballen laat zien i.p.v de brave Hendrik uithangen.

0 07-08-2019 13:05:42
f1stevie
Silver Member

dat mag je niet Bottas, ze hebben je in dienst genomen om de sloef van LH te zijn,
idd niet slim om dit in onderhandelingen te zeggen.
Rosberg geeft ooit eens zijn zin gedaan bij Mercedes en meteen gestopt (of moeten stoppen)
wie zal het zeggen... dus Bottas hou je gewoon aan de Mercedes regels of je vliegt eruit!

1 07-08-2019 16:27:33
bvonk
Moderator

Rosberg heeft altijd aangegeven dat het zijn keuze was, die zegt het dus. Is ook niet naar een ander team gegaan wat ook nog een keuze zou zijn als hij bij de sport wilde blijven, hebben meerdere coureurs gedaan terwijl ze dat jaar WK werden.

07-08-2019 22:09:36
KawaEd
Senior Member

minder ruimte geven?.....onmogelijk, Lewis rijdt m finaal van de sokken......heeft niet de potentie van LH

0 08-08-2019 06:11:25
;