Menu
© Williams
Nieuws

Williams zet de blik op het middenveld na prima weekend

10 reacties | 2515x gelezen
07-08-2019 08:58

Gallardo | “Het was ons beste weekend van dit seizoen”, jubelt George Russel na de afgelopen Grand Prix van Hongarije. “De kwalificatie hebben wij maximaal weten te benutten met als uitkomst een geweldig resultaat. Daar waar de andere teams het lieten liggen konden wij eindelijk profiteren”,

Bron: Motorsport-total.com

Tijdens de wedstrijd op zondag kwam het ware potentieel er niet geheel uit dat merkte ook Russel. Maar hij wist Lance Stroll en Antonio Giovinazzi achter zicht te houden en die auto’s zijn normaliter sneller dan de Williams. “Ja vandaag kwamen we weer een beetje terug in de realiteit maar ik ben heel tevreden over afgelopen weekend. Ik reed een prima eerste ronde in de race en wist gelijk 2 posities goed te maken. Het racen tegen andere rijders heeft mij echt plezier gebracht, het was eens een keer wat anders dan achteraan meerijden”, aldus George Russel.

Voor teamgenoot Robert Kubica is het een race om snel te vergeten, hij werd zelfs door zijn jongere teamgenoot op een ronde gereden en daar kan de Pool simpelweg niet tevreden mee zijn. “Mijn wedstrijd verliep zoals verwacht, ik moest op mijn banden letten tijdens het racen want wij stonden op een 1 stop strategie. Het gevoel in de auto was niet echt super te noemen maar wel vergelijkbaar met de kwalificatie. Na de zomer break hebben we te maken met compleet andere circuits, we moeten even afwachten hoe onze auto daar op gaat reageren en of wij het gat wat er is iets kunnen dichten. Maar ik ben absoluut niet tevreden over mijn performance”, besluit Kubica.

“Wij hebben een mooie stap naar voren gezet”, verteld George Russel. “Maar het gat met de rest is nog enorm te noemen, er rest ons nog het nodige werk maar het lijkt er op dat wij oop de juiste weg zitten nu. Het enige wat mij wel zorgen baart is het feit dat wij nu 2 races met de nieuwe onderdelen en updates hebben gereden. In Duitsland werkte het helemaal niet en in Hongarije juist wel weer. Wij moeten gaan bekijken of dat slechts eenmalig was of dat het probleem groter is dan we denken. Echter hoop ik dat wij dit resultaat kunnen doortrekken na de zomer break, wij zullen zien”.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;