Menu
© Pirelli
Nieuws

Bottas: "Mercedes moet duidelijkheid geven"

5 reacties | 5120x gelezen
06-08-2019 07:49

ewald | Het zou zomaar eens kunnen dat Valtteri Bottas de deur wordt gewezen bij Mercedes.

Bron: Formule1nieuws

Hij heeft dan naar eigen zeggen niet alleen een plan B maar ook een plan C nodig. De geruchten over zijn vertrek bij Mercedes worden steeds hardnekkiger. Mercedes heeft namelijk nog steeds Esteban Ocon achter de hand die momenteel testrijder is.

In de Duitse Grand Prix crashte Bottas. Dat was ook de reden dat hij erg zijn best deed tijdens de start in Boedapest. "Ik was er erg op gebrand om te winnen. De afgelopen races hebben we wat kansen gemist. Dat kwam niet alleen door het team maar ook door mij persoonlijk. Ik ben de afgelopen drie races niet constant genoeg geweest."

De onzekerheid over mijn toekomst helpt volgens Bottas ook niet echt mee. Hij heeft dit jaar dan wel al twee races gewonnen voor Mercedes. Bottas zou graag duidelijkheid willen krijgen van Mercedes. "Ik zou het fijn vinden om van Mercedes te horen wat ze nu van plan zijn. Door de druk en onduidelijkheid worden mijn prestaties in ieder geval niet beter. Ik moet eens goed na gaan denken over een plan B en misschien ook wel een plan C." Aldus Bottas


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RuudK
Silver Member

Vooruit dan maar, omdat je het zo vriendelijk vraagt. "Valtteri, you're the weakest link, goodbye". Ik zeg Ocon erin en laat de jonge garde racen.

1 06-08-2019 09:02:08
Misjab
Gold Member

Ze zijn te bang dat ocon niet een teamplayer is, en er hommeles tussen hem en HAM gaat komen..

06-08-2019 10:05:54
Gallardo
Hoofdredacteur

Bottas is een goed rijder maar absoluut niet van niveau Hamilton en/of Verstappen. Hij heeft niet dat killer instinct wat nodig is om tot de absolute top te horen. Maar of Ocon nu wel de goede vervanger is betwijfel ik te sterkste. Zoals gezegd is het totaal geen team player en een clash met Hamilton zal dan niet lang uitblijven denk ik.

1 06-08-2019 10:14:20
Speedster
Bronze Member

Je hoeft niet het niveau van Ham of aver te hebben om bij mercedes te komen. Bot is de ideale 2de rijder. Geen gevaar voor Ham, maar kan het team wel dienen. Bot rijd punten binnen....behoorlijke cash voor het team. Ik weet het zo net nog niet. Ik zie Bottas zomaar blijven voor nog een jaar.

06-08-2019 11:45:19
Gallardo
Hoofdredacteur

@Speedster, dat zou zomaar kunnen inderdaad.

0 06-08-2019 12:50:54
;