Menu
© Red Bull
Nieuws

Officieel: Max rijdt in 2020 ook bij Red Bull

5 reacties | 3387x gelezen
05-08-2019 11:22

Gallardo | Weken, zo niet maanden, word er al gespeculeerd over de toekomst van de snelle Nederlander, Max heeft een contract tot eind 2020 bij Red Bull. Uiteraard zitten daar van alle ontsnapping clausules in verwerkt, de meeste worden uiteraard niet openbaar gemaakt. Echter werd afgelopen week duidelijk dat mocht Max na de Grand Prix van Hongarije niet in de top 3 staan hij weg mocht naar een ander team.

Bron: motorsport-total.com

“Dit soort afspraken tussen een rijder en het team zijn vanzelfsprekend vertrouwelijk en worden niet gedeeld met de buitenwereld”, aldus Christian Horner. “Echter kan ik jullie verzekeren dat Max in 2020 gewoon bij Red Bull blijft rijden. Max is enorm gegroeid het laatste jaar, hij heeft een enorm goed weekend achter de rug. Een race verliezen in de laatste paar ronden is erg frustrerend maar zelfs deze frustratie heeft hij goed achter zich gelaten. Hij wist precies wat er aan de hand was en wist ook allang dat hij deze race niet kon gaan winnen.”

“Ik hoor links en rechts dat wij als Red Bull de verkeerde strategie hanteerden om Max niet direct met Lewis binnen te halen voor nieuwe banden. Maar geloof me, dit was niet het geval, Mercedes had simpelweg de snellere auto in de race en we hadden hoe dan ook niet kunnen winnen, zelfs niet als Max gelijk met Lewis nieuwe banden had gekregen. Gelukkig wist Max dat ook en hieraan zie je dat hij volwassen is geworden als rijder,” besluit Horner.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Bronze Member

Ik blijf me afvragen wat er gebeurd zou zijn als Max direct na Lewis een stop gemaakt had en dan naar de softs was gegaan. Dan was hij achter Lewis terecht gekomen, maar op softs terwijl Lewis op mediums reed. Ik denk dat daar mogelijkheden in hadden gezeten. Uiteraard degraderen de soft snel, maar de mediums van Lewis ook. Dus het zou beslist worden in de eerste vijf ronden na de pitstop. En zoiets had ik graag willen zien..

1 05-08-2019 19:45:51
RuudK
Silver Member

De softs hadden dit niet volgehouden en dan had Lewis Max uiteindelijk toch ingehaald. Verschil in snelheid en bandenslijtage was simpelweg te groot. Max reed al op 110% en er zat gewoon niet meer in. Daar was Max maar ook RB duidelijk in. Jammer maar RB komt snel dichterbij en word nog een mooie tweede seizoenshelft.

06-08-2019 07:35:40
Gallardo
Hoofdredacteur

Weet je, het team zegt dat een stop gelijk met Lewis niet had gewerkt. Max zegt dat ook en ik lees op diverse fora dat iedereen er anders over denkt. Ik denk dat de strategen bij de diverse teams vele malen beter weten dan wij aan de zijlijn.

2 06-08-2019 09:13:12
RuudK
Silver Member

Helemaal mee eens. 'De beste stuurlui staan aan wal' gevalletje. Vond het zeer volwassen te zien hoe Max en RB met het 'verlies' om gingen.

06-08-2019 10:24:19
Speedster
Bronze Member

Horner is ook geen pannekoek...soms moet het geluk je meezitten. Goede call Merc gewoon. En achteraf.......kijk je een koe in zijn reet.

06-08-2019 11:48:39
;