Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes: "Problemen koeling. Motoren ernstig oververhit"

11 reacties | 2754x gelezen
04-07-2019 07:55

ewald | Het liep voor Mercedes in de Grand Prix van Oostenrijk even anders dan ze gewend waren.

Bron:

Sinds de eerste Grand Prix van dit jaar eindigde Mercedes op de eerste en tweede plek. Dat was op de Red Bull ring wel anders. Daar ging Max Verstappen er vandoor met de overwinning. Volgens Andres Shovlin van Mercedes kwam dat door een technisch probleem.

In de wekelijkse F1 Debrief van Mercedes verteld Shovlin dat Mercedes erg veel last had van het warme weer. "We hebben een probleem met de auto. We kregen het niet voor elkaar om de motor goed te koelen. Het lijkt erop dat de radiatoren niet groot genoeg zijn om voor koeling te zorgen. In eerste instantie hadden we het idee dat dit ons geen parten ging spelen. Het tegenovergestelde was helaas waar. Andere teams bleken dit beter onder controle te hebben en profiteerde hier van.

Om de warmteproblemen de baas te blijven gingen de Mercedes rijders over op de 'lift and coast' techniek. Dit houdt in dat ze eerder het gas loslaten en later gaan remmen. De motoren worden dan minder belast en blijven iets koeler. Door dit te doen liepen de rondetijden uiteraard op. De coureurs lieten soms al 400 meter voor de bocht het gas los.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;