Menu
© Pirelli
Nieuws

McLaren: "Beste race van het seizoen"

2 reacties | 1037x gelezen
24-06-2019 09:38

ewald | Het team McLaren was na afloop van de Grand Prix van Frankrijk meer dan blij.

Bron: Formule1nieuws

Carlos Sainz werd zesde en Lando Norris eindigde op een tiende plaatst. Beide coureurs reden zich dus in de punten.

In de kwalificatie was al duidelijk dat ze mee konden draaien in de subtop. Ze startte respectievelijk vanaf een vijfde en zesde plek in de Grand Prix. Sebastian Vettel passeerde de beide McLarens. Echter wisten Sainz en Norris zich goed staande te houden in de race. Helaas kreeg Norris technische problemen en moest wat plaatsen inleveren.

"Deze race waren we erg sterk en hebben we goed uitgevoerd." zet Sainz in een persbericht. "De start van mij was gewoon goed. Ik kon me staande houden op de zesde plek. Ik reed de ronde tijden de het team me meedeelde. Hierdoor kon ik mijn bonden sparen. We waren dit weekend overduidelijk het vierde team en dat is een goed uitgangspunt om verder mee te gaan."

Volgens teambaas Andreas Seidl was het zonder twijfel de beste race die ze tot nu toe gereden hebben. Hij is hier dan ook erg blij mee. De resultaten zorgen ervoor dat het team gemotiveerd blijft en dat ze daardoor nog beter gaan presteren.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Alleen jammer van weer probleem bij Norris maar voor de rest zit McLaren op de goede weg. Echt aansluiting met de top zal nog wel een grote stap gaan worden maar ook daar zijn ze mee bezig met o.a. een nieuwe wint tunnel.

Tiende plek van Norris is de negende geworden na straf van Ricciardo.

0 24-06-2019 13:53:58
Garfield
Senior Member

Ja, hier doen we het voor. Een team met succes. Niet de krokodilletranen van Hamilton die de races zo saai vind omdat de concurrentie zo zwak is. (vertaling: ik ben zo goed)
Het seizoen is eigenlijk ook al over. De wereldkampioen is al bekend. De heren Vettel en Verstappen hopen op een enkele overwinning of een podiumplaats. Meer zit er voor hen niet meer in.
Dus geniet maar van mcLaren.
Ik in ieder geval wel.

0 24-06-2019 16:21:41
;