Menu
© Toro Rosso
Achtergrond

Race 8 - 2019: Circuit Paul Ricard (Frankrijk)

9 reacties | 5747x gelezen
20-06-2019 09:00

RvDelft | Frankrijk is het land waar in 1894 voor het eerst een Grand Prix werd georganiseerd. Toen nog op simpele verbindingswegen, maar al snel ging het over naar circuits en endurance races.

Bron: wikipedia.org

De race van 2008 was de 86e GP die in Frankrijk georganiseerd werd. Door financiële omstandigheden was dat de laatste GP in Frankrijk voor geruime tijd. Gelukkig kwam in 2016 het goede nieuws dat we in 2018 weer konden genieten van een Frans circuit.

Dus dit weekend wordt er geracet op het Circuit Paul Ricard. Het weekend draagt de naam van zijn maker. Paul Ricard was een fransman die bekend is van Pernod Ricard (producent van Franse alcoholische dranken). Hij was ook een milieuactivist en de ontwikkelaar van twee mediterrane eilanden.Het originele circuit had een 1.8 kilometer lang recht stuk. Meerdere motoren hebben het daar begeven. Ook Senna had op dit rechte stuk in 1985 een grote crash. Zijn motor faalde waardoor hij achterwaarts glijdend over zijn eigen olie kennis maakte met de muur. Hij kwam er vanaf met wat lichte kneuzingen. Het F1 circuit wat we nu kennen heeft na 1 kilometer een linker bocht (nummer 8) en daarna een scherpe linker (nummer 9).


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;