Menu
© Red Bull
Nieuws

Start verbouwing Circuit Zandvoort in november

9 reacties | 2522x gelezen
19-06-2019 08:52

ewald | Om vele fans in Zandvoort te verwelkomen voor de Formule 1 ni 2020 moet het hele circuit op de schop.

Bron: Formule1nieuws

Het ontwerp met de wijzigingen van het circuit moet in september klaar zijn. De verbouwing gaat dan, als de vergunningen binnen zijn, in november van start.

Er zijn nogal wat veranderingen nodig voor dat de race kan beginnen. De start-finishlijn zal een stuk richting de eerste bocht verplaatst worden. De Hugenholtzbocht en de Hans Wenstbocht zullen verbreed worden. Net zoals het rechte stuk.

De Arie Luyendijkbocht dat zal de grootste ondergaan. De banking van die bocht zal verhoogd gaan worden naar 18 graden. Dit wordt gedaan zodat de coureurs met DRS open door de bocht kunnen gaan richting het rechte stuk. Al deze veranderingen moeten nog wel goedgekeurd worden door de FIA in verband met de veiligheid.

Het ontwerp voor het circuit zal gedaan worden door Dromo. Een Italiaans bedrijf. Jarno Zafelli van Dromo verwacht dat hij inderdaad in september het definitieve ontwerp klaar heeft. Ze kunnen dan in november aan de slag om in maart alles klaar te hebben. Zelfs als ze meer moeten doen dan er nu verwacht wodt hebben ze meer dan tijd genoeg.

Wel is het zo dat er nu al geroepen wordt dat de kosten hoger gaan uitvallen dan de geraamde 8 miljoen euro. Maar dat is natuurlijk weer niets nieuws.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;