Menu
© Red Bull
Nieuws

Verstappen en Gasly krijgen nieuwe motor

9 reacties | 6242x gelezen
11-06-2019 10:52

ewald | Zowel Max Verstappen als Pierre Gasly krijgen voor de Grand Prix van Frankrijk een nieuwe motor.

Bron: Formule1nieuws

Honda, de motorleverancier voor onder andere Red Bull komt voor de tweede keer dit seizoen met een verbeterde motor. Deze motor zou meer power hebben. Dat zou voor Red Bull een stap dichterbij zijn richting Mercedes en Ferrari. De motor zou voor de achtste race, de Grand Prix van Frankrijk, beschikbaar moeten zijn.

Een Formule1team mag twee keer per jaar een motor vervangen zonder dat daarbij sancties bij komen kijken. Het zou betekenen dat als ze na de motorwissel wederom een complete motor vervangen er een gridstraf opgelegd gaat worden. Naast deze motor-upgrade wil Red Bull ook een aantal andere updates aan de auto uitvoeren.

Tijdens de Grand Prix werd wederom duidelijk dat de achterstand van Honda op Mercedes en Ferrari best nog wel groot is. Ook is de voorsprong van Honda op de Renault motor steeds kleiner.

"We wisten in het begin van het seizoen al dat we moesten verbeteren. Het komt ons dus niet rauw op ons dak, We werken er samen hard aan om de prestaties te verbeteren. Ik blijf geloven in deze samenwerking. De komende races zullen we zien waar we nu uiteindelijk staan. Met de nieuwe motor en een betere balans zou het er wel eens heel anders uit kunnen gaan zien." Aldus Verstappen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;