Menu
© Red Bull
Nieuws

Milieuorganisaties stappen naar rechter voor plannen gemeente Zandvoort

1 reactie | 1750x gelezen
11-06-2019 09:14

ewald | Een aantal milieuorganisaties zijn van plan om naar de rechter de stappen.

Bron: Formule1nieuws

Ze zijn niet van plan om te procederen tegen de komst van de Formule1 naar Nederland. Ze willen een stokje steken tegen een aantal plannen die Zandvoort heeft voor de omgeving.

Om de bereikbaarheid van het circuit te vergroten heeft de gemeente Zandvoort het plan om een extra toegangsweg aan te leggen. Deze weg zou vlak langs een duingebied moeten komen. Dat zou het duingebied aan kunnen tasten. Het gebed zou namelijk heel gevoelig zijn voor de stikstof uitstoot van de auto's/

Op het moment dat er een aanvraag gedaan gaat worden voor een vergunning komen de milieu organisaties in acte. Ze gaan dan naar de rechter om het aan te vechten en de kans is er dan aanwezig dat de vergunning niet verleend wordt. In eerste instantie hebben de organisaties niet het doel om de Formule1 in Nederland helemaal tegen te houden.

Ook gaan de organisaties strijden tegen de vele helikoptervluchten tijden het Grand Prix weekend die worden verwacht. De meeste coureurs orden namelijk met een helikopter naar het circuit gevlogen. Het circuit van Zandvoort zou dan op zoek moeten gaan naar een andere oplossing om de coureurs op het circuit te krijgen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Bronze Member

Nederland op z'n best !!!!!! Straks moeten er extra geluiddempers op de auto's omdat het de paartijd is van het kloosterwiedekruidgorsje wat in de buurt van het circuit verblijft.

0 13-06-2019 17:39:39
;