Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari in beroep tegen tijdstraf Vettel

10 reacties | 2760x gelezen
10-06-2019 18:47

ozzyexowaw | Ferrari gaat in beroep tegen de tijdstraf die de Duitser Sebastian Vettel zondag kreeg in de grote prijs van Canada. Vettel kwam weliswaar als eerste over de streep, maar door de tijdstraf van 5 seconden ging de zege naar de Brit Lewis Hamilton.

Bron: BBC

"Sebastian had niet anders kunnen handelen. Daarom hebben we besloten het besluit van de wedstrijdleiding aan te vechten." aldus teambaas Mattia Binotto.

De klacht wordt in principe behandeld door het Hof van Beroep van de internationale autosportfederatie FIA. Die instantie kan zich echter niet ontvankelijk verklaren, omdat straffen die tijdens een raceweekend worden opgelegd volgens de reglementen niet vatbaar zijn voor beroep.

Hoewel Vettel in de officiële uitslag op de tweede plaats staat, beschouwt Binotti zijn coureur als de winnaar van de race.
"Het is niet aan ons om de beslissingen te nemen, dat doen de bazen van de sport. Maar iedereen lijkt te vinden dat Sebastian de zege verdiende", zei Binotto in Montreal tegen de BBC.
"Hij had geen slechte intenties", zei Binotto over de manoeuvre van zijn coureur. "Hij heeft de hele race op kop gereden en werd als eerste afgevlagd. Hij is de winnaar."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;